Στο πλαίσιο διεξαγωγής σημαντικών δράσεων τουριστικής προβολής της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης σε χώρες του εξωτερικού, διοργανώθηκε στις 2 Οκτωβρίου, στις εγκαταστάσεις της TURSAB (Ένωση Ταξιδιωτικών Γραφείων Τουρκίας) στην Κωνσταντινούπολη της Τουρκίας, ειδική εκδήλωση με στόχο την προώθηση της ΠΑΜΘ ως κορυφαίο ταξιδιωτικό προορισμό 4 εποχών.

Στο πλαίσιο αυτής της σημαντικής πρωτοβουλίας, πραγματοποιήθηκε επίσημη παρουσίαση της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης καθώς και των τοπικών επιχειρήσεων από τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Παναγιώτη Αρχοντή και τα στελέχη του τμήματος τουριστικής προβολής, κ. Γιώργο Παναγόπουλο και κ. Μπάμπη Σοφρονιάδη.

Την παρουσίαση ανέλαβε ο κ. Σοφρονιάδης, ενώ χαιρετισμούς απηύθυναν ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στην Κωνσταντινούπολη, κ. Κωνσταντίνος Κούτρας, και η Διευθύντρια του ΕΟΤ Κωνσταντινούπολης, κα Δήμητρα Μπάμπαλη. Στις τοποθετήσεις τους, οι δύο επίσημοι υπογράμμισαν τη σημασία της εξοικείωσης των Τούρκων πολιτών με την περιοχή, με την κα Μπάμπαλη να κλείνει την ομιλία της λέγοντας χαρακτηριστικά: «Ο πολιτισμός ενώνει, σπάζοντας τις προκαταλήψεις και τα στεγανά».

Στο πλαίσιο της παρουσίασης, αντιπρόσωποι κορυφαίων ταξιδιωτικών γραφείων και τουριστικών φορέων είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν τα βασικά θέλγητρα της ΠΑΜΘ αλλά και τα στοιχεία που την καθιστούν ιδιαίτερα ξεχωριστό προορισμό, στο πλαίσιο της τουριστικής της καμπάνιας με κεντρικό μήνυμα «Αγκαλιά Γεμάτη Ελλάδα».

Τις παρουσιάσεις ακολούθησε μία σειρά από στοχευμένες και εξαιρετικά σημαντικές Β2Β συναντήσεις των εκπροσώπων της Περιφέρειας με επίσημους προσκεκλημένους από τον ταξιδιωτικό και δημοσιογραφικό κλάδο, με στόχο την προώθηση και ανάπτυξη συνεργασιών.

Παράλληλα, στον χώρο όπου πραγματοποιήθηκαν οι συνομιλίες προσφέρθηκαν finger food, βασισμένα στα μοναδικά τοπικά προϊόντα της Περιφέρειας, με στόχο την ανάδειξη του γαστρονομικού πλούτου της περιοχής, ο οποίος συμβάλλει και ενισχύει την τουριστική της ταυτότητα.

Οι εν λόγω δράσεις αποτελούν στρατηγικό μέρος του προγράμματος τουριστικής προβολής της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, με γνώμονα τη διαφημιστική καμπάνια «Αγκαλιά Γεμάτη Ελλάδα». Βασικό ζητούμενο είναι η προβολή μίας θετικής και ανανεωμένης εικόνας της Περιφέρειας στην Τουρκική αγορά, προκειμένου να αναδειχθούν τα πλεονεκτήματα της περιοχής και να ενταχθεί στους καταλόγους των επαγγελματιών διαφόρων κατηγοριών τουρισμού, αλλά και των μεμονωμένων ταξιδιωτών.