Οι παραλίες του Δήμου Πρέβεζας θα μπορούσαν να διακριθούν σε αυτές που βρίσκονται κοντά στην πόλη και σε αυτές που απλώνονται σε μία έκταση 60 χιλιομέτρων στην ακτογραμμή του Ιονίου πελάγους και αποτελούν τα ιδανικά μέρη για surfing – ιστιοπλοΐα, θαλάσσιο σκι, αλεξίπτωτο, ενοικίαση σκαφών και ψάρεμα. Όλες οι παραλίες έχουν ελεύθερη πρόσβαση.

Ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα δωμάτια όλων των κατηγοριών με κέντρα διασκεδάσεως, φαγητού και ψυχαγωγίας προσφέρουν στον επισκέπτη ευχάριστη διαμονή και με πολύ καλή εξυπηρέτηση.

 

Παραλίες κοντά στη Πόλη

 

Παραλία Κυανής ακτής

Η πιο δημοφιλής παραλία της πόλης με το απαράμιλλου κάλους αισθητικό της δάσος με ευκαλύπτους. Δίπλα στην παραλία, στο μικρό δασάκι, μπορείς να παρακολουθήσεις αγώνες αμπαλί από τους ντόπιους, ένα παιχνίδι που παίζεται με μεταλλικές μπάλες με μακρά ιστορία πίσω στην Ενετοκρατία.

Παραλία Παντοκράτορα

Το μπαλκόνι της πόλης. Μια θάλασσα μοναδική, ιδανική για μπάνιο με μάσκα. Κολυμπώντας άφοβα χωρίς κατάδυση, μπορείς να χαζεύεις τον ενάλιο πλούτο γύρω από το κάστρο του Αλί Πασά και στα βράχια που την περιβάλλουν. Το ηλιοβασίλεμα είναι το ομορφότερο στην πατρίδα μας. Κατά μήκος της ακτής υπάρχουν σύγχρονες μονάδες (πανσιόν) για όλα τα βαλάντια. Αγαπημένος τουριστικός προορισμός για όποιον θέλει απόλυτη ηρεμία αλλά σε απόσταση αναπνοής από την πόλη.

Παραλία Αλωνάκι

Ακριβώς μετά το χωριό του Παντοκράτορα σε απόσταση μόλις 1χλμ από την πόλη, βρίσκεται το Αλωνάκι. Η ακτή με τη χρυσή άμμο, κοσμική με υποδομές για αξέχαστες διακοπές. Ιδανικός προορισμός για οικογένειες. Λίγα μέτρα πιο κάτω είναι η παραλία του οικισμού της Δροσιάς όπου μπορείτε να κάνετε μπάνιο και να απολαύσετε τον καφέ ή το φαγητό σας.

Παραλία Καλαμίτσι

Περιοχή που συνδυάζει το πράσινο της πλούσιας βλάστησης με το καταγάλανα και καθαρά νερά του Ιονίου πελάγους.

 

Παραλίες στο Ιόνιο κοντά στην πόλη

Παραλία Μύτικας

Πολλές παραλίες μεγάλες και μικρές, αμμώδεις και βραχώδεις. Το ομώνυμο χωριό βρίσκεται πολύ κοντά στην αρχαία Νικόπολη.

 

Παραλία Μονολίθι

Η πιο ασφαλής παραλία της Ευρώπης βρίσκεται στην Πρέβεζα

 

 

Τα 22 χιλιόμετρα της παραλίας υπόσχονται …social distancing σε χιλιάδες επισκέπτες.

Η ομορφιά ενός τόπου είναι συνήθως το πρώτο κριτήριο για τους ανθρώπους που σχεδιάζουν τις καλοκαιρινές διακοπές τους. Τουλάχιστον έτσι ήταν τα πράγματα πριν την πανδημία του κορονοϊού, γιατί  κι εφέτος οι προτεραιότητες όσων αποφασίζουν να πάνε διακοπές αλλάζουν δραματικά. Η ομορφιά εξακολουθεί να αποτελεί ζητούμενο, αλλά πλέον συνοδεύεται από την ασφάλεια, αφού κανένας δεν θέλει να παραθερίσει σε ένα μέρος στο οποίο αισθάνεται ότι θα κινδυνεύσει από τον επικίνδυνο ιό.

Τον συνδυασμό της απαράμιλλης ομορφιάς και της απόλυτης ασφάλειας θα συναντήσουμε κι  εφέτος στο Μονολίθι της Πρέβεζας, την ατελείωτη παραλία των 22 χιλιομέτρων. Αυτό αποφάνθηκε η υπηρεσία Βέλτιστοι Ευρωπαϊκοί Προορισμοί (EBD), συνεργάτης του δικτύου EDEN της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, η οποία κατέταξε το Μονολίθι στην πρώτη θέση της λίστας με τις πιο ασφαλείς παραλίες της Ευρώπης για την μετά το lockdown, εποχή.

Η κατάταξη  και καταξίωση της παραλίας στην κορυφή ήταν αποτέλεσμα μιας αποτελεσματικής καμπάνιας και αντικειμενικών στοιχείων που καθιστούν την περιοχή πολύ ασφαλή τουριστικό προορισμό. Για το Μονολίθι ισχύει το  “Be Safe- Be Free”.

Να σημειωθεί ότι στα τουριστικά καταλύματα της Πρέβεζας υπάρχουν περίπου 15.000 κλίνες. Ακόμα και αν γεμίσουν όλες, ακόμα και αν υπολογίσουμε τους επισκέπτες από την Άρτα και τα Ιωάννινα (περιφερειακές πόλεις), μπορούν όλοι να χωρέσουν στα 22 χιλιόμετρα της παραλίας στο Μονολίθι και να έχουν από 10 τετραγωνικά μέτρα ο καθένας.

  Παραλία Κανάλι

Βρίσκεται στο παραθαλάσσιο χωριό Κανάλι, φημισμένο για την πανέμορφη παραλία του και τα καταγάλανα νερά της. Η περιοχή είναι τουριστικά ανεπτυγμένη με καταλύματα τόσο ενοικιαζόμενα δωμάτια όσο και πολυτελή ξενοδοχεία. Υπάρχουν ταβέρνες όπου μπορείς να απολαύσεις φρέσκο ψάρι αλλά και πολλά τοπικά πιάτα. Η νυχτερινή ζωή είναι έντονη με μπαράκια και καφετέριες  ικανοποιώντας όλο το εύρος των ηλικιών.

 Παραλία Καστροσυκιάς

Σε μικρή απόσταση από το Κανάλι βρίσκεται το χωριό της Καστροσυκιάς με την ομώνυμη παραλία του. Στην περιοχή υπάρχουν τουριστικές υποδομές, ενοικιαζόμενα δωμάτια και ξενοδοχεία. Η παραλία του είναι ιδανική για οικογένειες με μικρά παιδιά.

 Αρτολίθια (παραλία Ριζών)

Απόμερη και ήσυχη παραλία ιδανική για τον επισκέπτη που αναζητά ηρεμία και καθαρά νερά.

Πιθανότητα η λέξη Αρτολίθια προέρχεται από τη βυζαντινή λέξη «Ορτολίθια» επειδή το λιμανάκι σχηματίζεται από όρθιους και ψηλούς βράχους. Τα Αρτολίθια ήταν η σκάλα της μεσαιωνικής Ρινιάσας που το 1443 μ.χ αναφέρεται ως Αρναούσα.

Παραλία Ριζά

Η παραλία εκτείνεται για περισσότερο από 1χλμ και βρίσκεται ανάμεσα στα παραθαλάσσια θέρετρα Αρτολίθια και Λυγιά. Δίπλα της είναι και παραλία του Χειμαδιού.

Ένα γραφικό μέρος γεμάτο ελαιόδεντρα και υπέροχες παραλίες που προσφέρει υπέροχη θέα στο Ιόνιο πέλαγος και πλήρη ηρεμία. Δεν είναι ανεπτυγμένη τουριστικά αλλά είναι ιδανική αν σας αρέσει η ηρεμία και η χαλάρωση.

 Παραλία Λυγιάς

Το ομώνυμο χωριό αποτελεί τουριστικό προορισμό αφού υπάρχουν πολλά ενοικιαζόμενα, camping αλλά και ξενοδοχείο.

Η παραλία της Λυγιάς βρίσκεται λίγο πριν την παραλία Βράχου και μπορεί να σας προσφέρει μεγαλύτερη ησυχία και απομόνωση καθώς δεν είναι τόσο οργανωμένη.

 Παραλία Βράχου

Ίσως η πιο εντυπωσιακή παραλία. Ακριβώς δίπλα της βρίσκεται η παραλία της Λούτσας. Και οι δύο ενωμένες αλλά ταυτόχρονα και με ευδιάκριτα «σύνορα», απλώνονται σε έξι ατέλειωτα χιλιόμετρα χρυσαφένιας αμμουδιάς. Οι υποδομές είναι εξαιρετικές για τους παραθεριστές, καθώς λειτουργούν super market, εστιατόρια, ταβερνάκια και καφετέριες. Η παραλία του Βράχου είναι μία από τις πιο εντυπωσιακές παραλίες της Πρέβεζας αλλά και της Ελλάδας γενικότερα. Ο οικισμός παρέχει όλες τις ανέσεις για τον ταξιδιώτη που θέλει να ξυπνάει το πρωί, να βγαίνει από το δωμάτιο και να έχει στα «πόδια του» τη θάλασσα.

 

Εφέτος ο Δήμος Πρέβεζας βραβεύθηκε με τέσσερεις(4) Γαλάζιες Σημαίες και  συγκεκριμένα για τις ακτές: Κυανή Ακτή, Μονολίθι, Καστροσυκιά και Βράχο.