Η Βαλένθια ανακηρύχθηκε για άλλη μια φορά η πιο υγιής πόλη στον κόσμο σύμφωνα με το Money.co.uk. για δεύτερη χρονιά.

Η μελέτη αξιολογεί πώς οι πόλεις δίνουν προτεραιότητα στην υγεία των ντόπιων και των επισκεπτών της μέσω πολλών βασικών παραγόντων.

Αναλύοντας τι συμβάλλει σε έναν υγιεινό τρόπο ζωής, λήφθηκαν υπόψη επτά διακριτοί τομείς κατά τη διάρκεια της μελέτης, συμπεριλαμβανομένων των επιπέδων παχυσαρκίας, του προσδόκιμου ζωής, των επιπέδων ρύπανσης, της υγειονομικής περίθαλψης, της ασφάλειας, του ποσοστού εγκληματικότητας και των ωρών ηλιακού φωτός.

Η μελέτη εξετάζει επίσης άλλες πτυχές, όπως τον αριθμό των τουαλετών ανά 100.000 κατοίκους, τις δαπάνες για την υγεία, το ποσοστό του πληθυσμού με πρόσβαση στην υγειονομική περίθαλψη και τον επιπολασμό των ψυχικών διαταραχών και των διαταραχών χρήσης ουσιών.

Το φως της Βαλένθια

Όχι μόνο μια δημοφιλής τοπική έκφραση που ονομάζει τον ήλιο και το κλίμα της Βαλένθια, η πόλη συγκεντρώνει 2.696 ώρες ηλιακού φωτός ετησίως με μέση θερμοκρασία 19 βαθμών. Αυτά τα χαρακτηριστικά, σε συνδυασμό με την πρόσβαση σε στρέμματα πάρκου και μίλια παραλιών, κάνουν την πόλη έναν διαχρονικό προορισμό για να απολαύσετε κάθε εποχή.

Βιώσιμη γαστρονομία και εποχιακά προϊόντα

Λίγες πόλεις στον κόσμο έχουν πρόσβαση σε μια τέτοια ποικιλία πλούσιων και φυσικών πόρων από τους οποίους επωφελούνται οι ντόπιοι, οι αγορές και τα εστιατόρια. Στην ξηρά, η Βαλένθια περιβάλλεται από μίλια οπωρώνων που καλλιεργούν γηγενή προϊόντα, όπως ρύζι από το L’Albufera και ντομάτες από το El Perelló, εκτός από πορτοκάλια, λωτούς ή χαρουπιά. Από τη θάλασσα, η Μεσόγειος φέρνει καθημερινά μεγάλη ποικιλία ψαριών στην ψαραγορά της πόλης. Επιπλέον, το 2022 η Βαλένθια θα φιλοξενήσει τη συνάντηση του οδηγού Michelin Ισπανία και Πορτογαλία σε αναγνώριση της κουζίνας της πόλης και της αριστείας του προϊόντος της.

Χαμηλά ποσοστά μόλυνσης

Λόγω της εγγύτητας της Βαλένθια με την ακτή, η μεσογειακή θαλάσσια αύρα βοηθά στον φυσικό καθαρισμό του αέρα της πόλης, διατηρώντας τα επίπεδα ρύπανσης πολύ κάτω από τους ευρωπαίους γείτονές της. Στο κέντρο της πόλης, πέντε εκατομμύρια τετραγωνικά μέτρα πρασίνου, συμπεριλαμβανομένων των Parque de Cabecera, Parque Central, Jardines del Real και Jardín del Turia είναι μερικές μόνο από τις περιοχές όπου η φύση είναι σε αφθονία.

Επιπλέον, πρόσφατα έργα όπως η μέτρηση του αποτυπώματος άνθρακα και νερού της Βαλένθια και η ανακήρυξη της Βαλένθια ως ευρωπαϊκής έξυπνης πόλης για το 2022, επιτρέπουν στους επισκέπτες να απολαύσουν μια πιο βιώσιμη και υγιεινή ταξιδιωτική εμπειρία.

Εξαιρετική φροντίδα υγείας

Η Βαλένθια διαθέτει ένα μεγάλο ποσοστό ειδικών υγειονομικής περίθαλψης του κλάδου που εργάζονται σε κέντρα εξοπλισμένα με μερικά από τα πιο προηγμένα όργανα και τεχνολογία στον τομέα. Ηγετικά στελέχη στην Ογκολογία, η πόλη αυτή τη στιγμή αναμένει τα εγκαίνια του Ινστιτούτου Valenciano de Oncología (IVO), που για δύο χρόνια έχει χαρακτηριστεί ως ένα από τα 50 καλύτερα κέντρα καρκίνου στον κόσμο.

Μεγάλο προσδόκιμο ζωής

Η μελέτη δείχνει ότι το μέσο προσδόκιμο ζωής ενός Βαλένθια είναι 83,5 χρόνια. Ο ήρεμος τρόπος ζωής, σε συνδυασμό με μια υγιεινή μεσογειακή διατροφή, τα χαμηλά επίπεδα ρύπανσης και το ποσοστό εγκληματικότητας, καθιστούν την ποιότητα ζωής ιδανική για τη διατήρηση της καλής υγείας.