Την ώρα που η τουριστική αγορά στις ομoφυλοφιλικές κοινότητες αυξάνεται διαρκώς, η βραχυχρόνια μίσθωση δεν θα μπορούσε να την αγνοήσει.

Η ιδέα ξεκίνησε από την προσωπική αρνητική εμπειρία του ιδρυτή της πλατφόρμας, ο οποίος είδε το αίτημά του για ενοικίαση σπιτιού στη Βαρκελώνη να απορρίπτεται επειδή ήταν ομοφυλόφιλος.

Τότε ορκίστηκε ότι δεν θα βρισκόταν ποτέ ξανά σε μια τέτοια θέση, ούτε ο ίδιος ούτε άλλοι ομοφυλόφιλοι.

Αρχικά έφτιαξε το Mister10, ένα site που το περιέγραφε ως «gay TripAdvisor”, με συστάσεις για gay-friendly σημεία στον κόσμο.

Αργότερα συναντήθηκε με τον François de Landes, ο οποίος εργαζόταν στο Sejourning.com, τον μεγαλύτερο ιστότοπο βραχυχρόνιας μίσθωσης της Γαλλίας, και δημιούργησαν το misterb&b.

Πρόκειται για μια πλατφόρμα, παρόμοια με αυτή της Airbnb, στην οποία άνθρωποι της κοινότητας LGBTQ (Lesbian, Gay, Bisexual, Transgender, Queer) μπορούν να βρουν καταλύματα σε όλο τον κόσμο που δεν θέτουν περιορισμούς στην σεξουαλική ταυτότητα των φιλοξενούμενών τους.

Στην αρχή η πλατφόρμα απευθυνόταν αποκλειστικά στους ομοφυλόφιλους άνδρες, αργότερα επεκτάθηκαν σε ομοφυλόφιλες γυναίκες, τρανς και αμφιφυλόφιλους. Από πέρυσι οι χρήστες του misterb&b μπορούν να εγγραφούν ως άνδρες, ως γυναίκες ή ως non-binary.

H πλατφόρμα διαθέτει πληροφορίες για το συγκεκριμένο κοινό για πολλές περιοχές στον κόσμο, μεταξύ αυτών την Αθήνα και τη Μύκονο.

Επιπλέον, διαθέτει και το γνωστό Experiences όπου hosts ή locals προσφέρουν περιηγήσεις στην πόλη, μαθήματα, αθλητικές ή καλλιτεχνικές δραστηριότητες και πολλά ακόμα.