Η Πολωνία μετατρέπεται σε ιδανικό προορισμό για όσους νέους ταξιδιώτες δεν έχουν καταφέρει να ζήσουν ταξίδια χωρίς καραντίνα για σχεδόν δύο χρόνια.

Με την ανακοίνωση ότι το διεθνές σύστημα ταξιδιών με λίστες απλοποιείται στην Αγγλία με μία μόνο κόκκινη λίστα από τις 4 Οκτωβρίου, οι διακοπές στην Πολωνία, έναν από τους καλύτερους προορισμούς της Ευρώπης για νέους ταξιδιώτες, επιστρέφουν.

Από την 4η Οκτωβρίου, η ανακοίνωση σημαίνει ότι οι άνθρωποι που επιστρέφουν από την Πολωνία δεν θα χρειάζεται πλέον να παραμείνουν σε καραντίνα ξενοδοχείων, εάν η χώρα παραμείνει εκτός της κόκκινης λίστας.

Οι δοκιμές PCR δεν θα απαιτούνται πλέον για τους πλήρως εμβολιασμένους ταξιδιώτες που επιστρέφουν στην Αγγλία σύμφωνα με το νέο καθεστώς δοκιμών.

Από την παρθένα ακτογραμμή της Βαλτικής με τις άσπρες αμμώδεις παραλίες της, τα μαγευτικά δάση προστατευμένα από την UNESCO και τα τιτάνια βουνά Tatra μέχρι έναν πλούτο πόλεων γεμάτων ιστορία, χώρους πρασίνου και πλούσια πολιτιστική κληρονομιά, η Πολωνία είναι ένας προορισμός όλο το χρόνο που προσφέρει μια απίστευτη ποικιλία εμπειρίες και ασυναγώνιστη αξία σε σύγκριση με τους Ευρωπαίους ομολόγους του.

Αυτοί οι παράγοντες καθιστούν την Πολωνία τον ιδανικό προορισμό για εκείνους τους νέους ταξιδιώτες που δεν έχουν καταφέρει να ζήσουν ταξίδια χωρίς καραντίνα για σχεδόν δύο χρόνια.

Με πάνω από 62 νέα ξενοδοχειακά έργα που προγραμματίζονται και 35 που πρόκειται να ανοίξουν επίσημα το 2021, φέρνοντας 7.422 νέα δωμάτια στην Πολωνία , η χώρα δίνει προτεραιότητα στην ενίσχυση της τουριστικής της ανάπτυξης σε μια μετα-πανδημική εποχή.

Από τον αστικό στον αγροτικό τουρισμό, τον Ιούλιο, η UNESCO ανακοίνωσε ότι τα αρχαία και αρχέγονα δάση οξιάς της Πολωνίας έχουν λάβει το καθεστώς Παγκόσμιας Κληρονομιάς. Τα αρχαία δάση των Καρπαρτιών εκτείνονται σε πολλές χώρες και το τμήμα της Πολωνίας είναι το απόκοσμο εθνικό πάρκο Bieszczady.

Κρακοβία, η πολιτιστική πρωτεύουσα της Πολωνίας

Η Κρακοβία αναδεικνύεται σε έναν από τους κορυφαίους προορισμούς της Ευρώπης για ξεκούραση.

Η πόλη έχει αξιοθέατα Παγκόσμιας Κληρονομιάς, με την εμβληματική Παλιά Πόλη, το Κάστρο Wawel και την περιοχή Kazimierz που ανήκουν όλα στον κατάλογο της Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO.

Η Κρακοβία είναι επίσης μια πρώην Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης, με περισσότερα από 100 φεστιβάλ και παγκοσμίου φήμης πολιτιστικές εκδηλώσεις να πραγματοποιούνται  κάθε χρόνο.

Θα βρείτε επίσης το ένα τέταρτο ολόκληρης της συλλογής μουσειακών τεχνουργημάτων της Πολωνίας στην πόλη. Η πόλη υπήρξε επίσης Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Γαστρονομικού Πολιτισμού. Θα βρείτε συνολικά 26 εστιατόρια που έχουν διάκριση Michelin εδώ, και σχεδόν διπλάσια από αυτά τιμήθηκαν από την Gault & Millau. Από προϊόντα υψηλής ποιότητας έως σεφ με παγκοσμίου φήμης, το φαγητό της Κρακοβίας είναι πλούσιο και ποικίλο.