Σύνταξη: tourismtoday.gr

Την Digital Nomad Visa, εισαγάγει η Πορτογαλία, για τους διεθνείς ταξιδιώτες που εργάζονται εξ αποστάσεως.

Με την νέα βίζα εργασίας θα μπορούν οι ψηφιακούς νομάδες (digital nomads) να ζουν και να εργάζονται εξ αποστάσεως από την Πορτογαλία για εταιρείες που βρίσκονται εκτός της χώρας με νόμιμο τρόπο.

Στόχος της Πορτογαλίας είναι να ενταχθεί στη λίστα των χωρών που ήδη προσφέρουν τέτοιες ευκαιρίες στους διεθνείς ταξιδιώτες που σχεδιάζουν να εργαστούν εξ αποστάσεως.

Ωστόσο, η ευρωπαϊκή χώρα δεν έχει παράσχει λεπτομερείς πληροφορίες, όπως την ημερομηνία έναρξης της ψηφιακής βίζας για νομάδες ή τις μισθολογικές απαιτήσεις.

Οι αρχές στην Πορτογαλία αναζητούν συνεχώς νέους τρόπους για να φέρουν στη χώρα μεγαλύτερο αριθμό διεθνών.

Ήδη, το τουριστικό συμβούλιο της Πορτογαλίας Cascais παρουσίασε μια νέα καμπάνια για να προσελκύσει μεγάλο αριθμό digital nomads.

Σύμφωνα με το GlobeTrends, με συνολικά 35 εκατομμύρια ψηφιακούς νομάδες παγκοσμίως, οι αναζητήσεις για Digital Nomad Visa αυξήθηκαν συνολικά κατά 376% τα τελευταία δύο χρόνια.

Επί του παρόντος, άλλες ευρωπαϊκές χώρες, όπως η Ισπανία, η Λετονία, η Ιταλία, η Κροατία, η Ελλάδα, η Τσεχική Δημοκρατία, η Ουγγαρία και η Ρουμανία, έχουν επίσης παρουσιάσει τα συστήματα ψηφιακής νομαδικής βίζας για να βοηθήσουν την ανάπτυξη των οικονομιών τους δημιουργώντας νέες θέσεις εργασίας για διεθνείς πολίτες.