Σύνταξη: tourismtoday.gr

Η Πορτογαλία θα εφαρμόσει τα βιομετρικά ταξίδια σε πέντε αεροδρόμια της μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους. Ήδη ξεκίνησε η λειτουργία στους κόμβους της Λισαβόνας και του Πόρτο.

Αργότερα, το δεύτερο εξάμηνο του 2024, η τεχνολογική λύση θα εφαρμοστεί στα αεροδρόμια Φάρο, Μαδέρα και Πόντα Ντελγκάδα, καθιστώντας την Πορτογαλία τη χώρα με τους περισσότερους αερολιμένες που διαθέτουν βιομετρική ασφάλεια στο μπλοκ.

Οι επιβάτες που επιθυμούν να δοκιμάσουν τη νέα λύση στις αναχωρήσεις από τα αεροδρόμια της Λισαβόνας και του Πόρτο πρέπει να κάνουν εγγραφή εκ των προτέρων ηλεκτρονικά μέσω κινητών τηλεφώνων χρησιμοποιώντας την εφαρμογή «Biometric Experience», η οποία είναι διαθέσιμη τόσο σε iOS όσο και σε Android.

Σύμφωνα με την VINCI Airports η χρήση είναι πολύ απλή. Στα περίπτερα ή στην εφαρμογή, οι επιβάτες μπορούν απλώς να φωτογραφίσουν/σκανάρουν τις κάρτες επιβίβασης, τα ηλεκτρονικά διαβατήρια ή τις ταυτότητες, να βγάλουν μια selfie και να αποδεχτούν τους όρους και τις προϋποθέσεις.

Η λύση όχι μόνο εξοικονομεί χρόνο αλλά και μετατρέπει την εμπειρία σε ένα ταξίδι χωρίς χαρτί και χωρίς επαφή. Επιπλέον, οι επιβάτες μπορούν να είναι σίγουροι για την εμπιστευτικότητα των δεδομένων τους, καθώς όλες οι πληροφορίες διαγράφονται αμέσως μετά την αναχώρηση της πτήσης.