Το Υπουργείο Μεταφορών στο Ηνωμένο Βασίλειο επιβεβαίωσε ότι οι επισκέπτες του Ηνωμένου Βασιλείου στην Πορτογαλία δεν θα χρειάζονται πλέον καραντίνα κατά την επιστροφή από τη χώρα.

Ωστόσο, όσοι επιστρέφουν από την Κροατία, την Αυστρία και το Τρινιντάντ και Τομπάγκο θα πρέπει να απομονωθούν για 14 ημέρες.

Αυτό αποκαλύφθηκε από τον Γραμματέα Μεταφορών Γκραντ Σέπς καθώς έκανε την ανακοίνωση μέσω Twitter.

Η Πορτογαλία εντάχθηκε στον κατάλογο των χωρών που εξαιρούνται από τις γενικές συμβουλές της FCO ενάντια σε όλα τα απαραίτητα ταξίδια. Οι αλλαγές θα τεθούν σε ισχύ από αύριο 22 Αυγούστου.

Ο Γκραντ Σέπς είπε ότι μια σειρά παραγόντων λαμβάνονται υπόψη κατά την αξιολόγηση των διαδρόμων ταξιδιού, όπως μεταξύ άλλων, η εκτιμώμενη επικράτηση του Covid-19 σε μια χώρα, το επίπεδο και το ποσοστό μεταβολής στην επίπτωση επιβεβαιωμένων θετικών περιπτώσεων και η έκταση των δοκιμών σε μια χώρα.

Από τον Μάιο, η Πορτογαλία θεωρήθηκε ένα παράδειγμα στον αγώνα κατά του Covid-19 -αποτέλεσμα των εκτεταμένων δοκιμών. Κατατάσσεται στα 10 κορυφαία ευρωπαϊκά έθνη με περισσότερες από 1,8 εκατομμύρια δοκιμές να έχουν ολοκληρωθεί -αριθμός που αυξάνεται. Από τότε έως τώρα, όλοι οι δείκτες έχουν εξελιχθεί ευνοϊκά, με τον αριθμό των ενεργών περιπτώσεων να μειώνεται γραμμικά.