Κατά μήκος του ποταμού Μολδάβα, η κεντρική Πράγα μοιάζει με ένα τεράστιο κρουαζιερόπλοιο.

Ως μέρος ενός τεράστιου έργου αναγέννησης της παραθαλάσσιας περιοχής, περισσότεροι από 20 πρώην θησαυροφυλάκια πάγου κατά μήκος της μεγάλης πλωτής οδού της Τσεχικής πρωτεύουσας έχουν μετατραπεί σε χώρους για μπαρ, εστιατόρια, γκαλερί, εργαστήρια, βιβλιοθήκες, αίθουσες συνεδριάσεων, ακόμη και μερικές κομψές δημόσιες τουαλέτες.

Το έργο των 6,5 εκατομμυρίων ευρώ από τον Πετρτ Ζάντα των αρχιτεκτόνων του Brainwork αποτελεί μέρος ενός ευρύτερου σχεδίου για την ανάπτυξη της παραμελημένης παραλιακής προκυμαίας.

Αυτή η πρώτη φάση – η οποία αφορούσε την αναζωογόνηση μιας τεράστιας έκτασης τεσσάρων χιλιομέτρων πρώην ναυπηγείων κατά μήκος του ποταμού – είναι η μεγαλύτερη επένδυση της Πράγας στο δημόσιο χώρο από το 1989.

Η περιοχή που περιβάλλει αυτούς τους θόλους πάγου ερημώθηκε μετά από σοβαρές πλημμύρες το 2002. Αργότερα χρησιμοποιήθηκε ως χώρος στάθμευσης και από τότε που ξεκίνησε η ανακαίνιση έχει φιλοξενήσει έναν αυξανόμενο αριθμό πολιτιστικών εκδηλώσεων.

Οι νέοι ενοικιαστές των θησαυροφυλάκων επιλέχθηκαν από μια κριτική επιτροπή μετά από έναν διαγωνισμό που ήταν ανοιχτός στο κοινό.