Εθιμοτυπική επίσκεψη στον εκτελούντα χρέη Δημάρχου, Γιώργο Παντελιό, έκανε σήμερα το πρωί, στο Μαράσλειο η πρέσβης του Ισραήλ στην Ελλάδα, Irit Ben – Abba.

Ο κ. Παντελιός την καλωσόρισε στο Δημαρχείο και μετέφερε τους χαιρετισμούς του Δημάρχου Κώστα Νικολούζου, που βρίσκεται στο Λονδίνο για τη διεθνή τουριστική έκθεση World Travel Market.

«Η Κέρκυρα» είπε «είναι ένας από τους πλέον γνωστούς τουριστικούς προορισμούς  με μεγάλη πολιτιστική παράδοση,  με την παλιά πόλη της ενταγμένη στον Κατάλογο της Unesco και με σημαντική γεωπολιτική θέση χάρη στην οποία  αποτελεί σταυροδρόμι λαών, πολιτισμών και θρησκειών».  Αναφέρθηκε, επίσης, στην   ισραηλιτική κοινότητα που ζει εδώ και  στις καλές σχέσεις που συνδέουν τις δυο χώρες,  τόνισε δε ότι ο Δήμος  στηρίζει  πιθανές  συνεργασίες στους τομείς της οικονομίας, του εμπορίου,  της ενέργειας και της τεχνολογίας και – όσον αφορά ειδικότερα την Κέρκυρα  – του τουρισμού του πολιτισμού.

«Είναι η πρώτη φορά που επισκέπτομαι επισήμως την Κέρκυρα» απάντησε η κ. Irit Ben – Abba και μου δίνεται η δυνατότητα να γνωρίσω το Δήμο σας και να σας ευχαριστήσω για τη συνεργασία σας με την   ισραηλιτική κοινότητα». Τόνισε δε ότι υπάρχει  στην Ελλάδα αφύπνιση για τη γενικότερη ιστορία των ισραηλιτικών κοινοτήτων.

Η πρέσβης  ενδιαφέρθηκε ιδιαίτερα για την πόλη και την ανάπτυξή της και ενημερώθηκε για τις οικονομικές δραστηριότητες και τις δράσεις στον τομέα του πολιτισμού. Ιδιαίτερη συζήτηση έγινε για τη διαχείριση των απορριμμάτων και τον τρόπο κάλυψης των ενεργειακών αναγκών της Κέρκυρας. Συζητήθηκε, επίσης, το ενδεχόμενο δημιουργίας μουσείου για την ιστορία της ισραηλιτικής κοινότητας στην Κέρκυρα (που εξετάζει και η ίδια η κοινότητα), καθώς και πολιτιστικών ανταλλαγών, όπως π.χ. η μεταφορά τον επόμενο χρόνο φεστιβάλ κινηματογράφου. Επισήμανε, τέλος, ότι κάθε χρόνο αυξάνεται ο αριθμός των τουριστών από το Ισραήλ που επισκέπτονται την Κέρκυρα  η οποία  συνδέεται με το Τελ Αβίβ με 4 πτήσεις την εβδομάδα.