της Εύας Οικονομάκη

Το ντεμπούτο της στα resorts κάνει φέτος η ισραηλινή Brown Hotels Collection, η οποία έχει ήδη αφήσει το στίγμα της στην ξενοδοχειακή αγορά της Αθήνας με τη λειτουργία πέντε μονάδων διαφορετικού χαρακτήρα στην καρδιά της ελληνικής πρωτεύουσας. Τρεις προορισμοί σε μικρή απόσταση από το κλεινόν άστυ, η Κόρινθος, η Χαλκίδα και η Ερέτρια, και δύο νησιά πρώτης γραμμής, η Κρήτη και η Κέρκυρα, θα φιλοξενήσουν τα πρώτα πέντε resorts της Brown στην Ελλάδα, η οποία βρίσκεται τα τελευταία χρόνια στο επίκεντρο της στρατηγικής ανάπτυξης της εταιρείας.

Οι δύο ιδρυτές της εταιρείας, ο Λέον Αβιγκάδ και ο Νίτζαν Πέρυ, ποντάρουν σταθερά στις προοπτικές περαιτέρω ανάπτυξης του ελληνικού τουρισμού, επενδύοντας τόσο σε ξενοδοχεία πόλης, με στόχο την αναβίωση περιοχών που έχασαν την αίγλη τους στο πέρασμα των ετών, όσο και σε resorts σε πρωτοκλασάτους προορισμούς που συγκεντρώνουν παραδοσιακά το ενδιαφέρον των ταξιδιωτών.

Τον Ιούνιο θα κάνει πρεμιέρα το πρώτο resort της αλυσίδας, το Brown Beach Corinthia, στους Αγίους Θεοδώρους, στον δήμο Λουτρακίου, ένα project για το οποίο έχουν επενδυθεί περί τα 30 εκατ. ευρώ. Το συγκεκριμένο resort, το οποίο έπειτα από ριζική ανακαίνιση θα έχει δυναμικότητα 166 δωματίων και 110 bungalows. Bρίσκεται στη θέση του ιστορικού ξενοδοχείου Χανικιάν που παρέμενε κλειστό για περισσότερα από 20 χρόνια.

Τη σκυτάλη θα πάρει το Brown Beach Chania Resort στη ναυαρχίδα του ελληνικού τουρισμού, την Κρήτη, που θα είναι και το πρώτο θέρετρο εκτός της ηπειρωτικής χώρας. Το εν λόγω resort είναι ουσιαστικά το ξενοδοχείο Mr & Mrs White, στον Σταυρό Ακρωτηρίου Χανίων, το οποίο εντάχθηκε στην «ομπρέλα» της Brown μέσα στο 2021.

Επόμενος σταθμός για την ανάπτυξη της εταιρείας στα resorts θα είναι η Ερέτρια (πρώην Grand Bleu Beach Resort), ενώ μέσα στους επόμενους μήνες προγραμματίζεται επίσης η λειτουργία δύο παραθαλάσσιων θερέτρων της Brown στη Χαλκίδα και στο νησί των Φαιάκων.

Εμφαση στις πόλεις

Ξεχωριστή θέση στα επιχειρηματικά σχέδια της Brown έχουν η Αθήνα και η Θεσσαλονίκη. Ηδη η εταιρεία λειτουργεί τα ξενοδοχεία Brown Acropol, Lighthouse Athens, Kubic House και DAVE Red Villa στην Ομόνοια, και το Brown Ermou Athens στο Σύνταγμα. Το επενδυτικό πλάνο των ιδρυτών της ξενοδοχειακής αλυσίδας προβλέπει τη λειτουργία 17 μονάδων με brands της εταιρείας στην ελληνική πρωτεύουσα μέχρι το 2023.

Το 2023 αναμένεται να λειτουργήσουν τα δύο μέχρι στιγμής ξενοδοχεία που έχει η αλυσίδα κάτω από την ομπρέλα της στη Θεσσαλονίκη. Στη βορειοελλαδίτικη πόλη η εταιρεία αναπτύσσει δύο projects, ένα στο ιστορικό ξενοδοχείο «Βιέννη» που θα διαθέτει 77 δωμάτια και ένα στην παλιά διατηρητέα καπναποθήκη, η οποία θα μετατραπεί σε ξενοδοχειακή μονάδα.

Στην κατεύθυνση ενίσχυσης της παρουσίας της στην ελληνική πρωτεύουσα, και δη σε μία υποβαθμισμένη και απαξιωμένη περιοχή όπως εκείνη πέριξ της Ομόνοιας, η Brown αναμένεται να εγκαινιάσει μέσα στο 2022 τρία ακόμη ξενοδοχεία, το Brown Spices στην Ευριπίδου, το Domino House στη Θεμιστοκλέους και το House Sans Rival στη Λιοσίων. Το επενδυτικό πλάνο της Brown Hotels για την επόμενη τριετία περιλαμβάνει τη λειτουργία 40 επιπλέον ξενοδοχείων και resorts, τα όποια βρίσκονται ήδη στο στάδιο της κατασκευής και της ανάπτυξης.

Μοντέρνα προσέγγιση

Η Brown Hotels, η οποία ιδρύθηκε το 2010, διαθέτει αυτή τη στιγμή 15 ξενοδοχεία στο Τελ Αβίβ, 4 στην Ιερουσαλήμ, 2 στο Ελάτ και ένα στην Κροατία. Η διεθνής αλυσίδα είναι φημισμένη για τη μοναδικότητα των design hotels που διαθέτει και στόχο των ιδρυτών της αποτελεί η ανάπτυξη ξενοδοχείων που όχι μόνο προβάλλουν στους τουρίστες την αυθεντική κουλτούρα και την ενεργητικότητα της πόλης, αλλά επανασυστήσουν στους ίδιους τους κατοίκους των πόλεων τη νυχτερινή ζωή και τις γειτονιές της.