idiwtnosokomeiaΗ προώθηση του ιατρικού τουρισμού κρουαζιέρας στην Ελλάδα μέσω της χρήσης κρουαζιερόπλοιων ήταν το κεντρικό θέμα στη συνάντηση του αναπληρωτή υπουργού εργασίας Λεωνίδα Γρηγοράκου με τον αντιπρόεδρο της Ένωσης Εφοπλιστών Κρουαζιερόπλοιων και Φορέων Ναυτιλίας Μιχάλη Λάμπρου.

Ο κ. Γρηγοράκος υποστήριξε ότι η διασύνδεση των νησιωτικών περιοχών με την προοπτική ανάπτυξης του ιατρικού τουρισμού και στον τομέα της κρουαζιέρας αποτελεί έναν από τους σοβαρότερους παράγοντες για την ανάπτυξη και την οικονομία των περιοχών αυτών και την αύξηση της απασχόλησης.

Η συζήτηση επικεντρώθηκε στη διασύνδεση μεταξύ του τομέα της υγείας και του ιατρικού τουρισμού κρουαζιέρας και στα οφέλη που θα προκύψουν από τη συνεργασία στον τομέα της υγείας.

Συζητήθηκε , ακόμη .η δυνατότητα σύνδεσης του ιατρικού τουρισμού κρουαζιέρας με το σχέδιο «task force» που είχε εξαγγείλει ο υπουργός Αναπληρωτής Υγείας.

Ο υπουργός Αναπληρωτής Υγείας ζήτησε από την Ένωση να κατατεθεί άμεσα μια πλήρης και ολοκληρωμένη πρόταση στο υπουργείο Υγείας, το οποίο σε συνεργασία με το υπουργείο Τουρισμού θα εργαστεί για την προώθηση του καινοτόμου εγχειρήματος.