Συνάντηση των παραγωγικών και μεταποιητικών επιχειρήσεων, μελών της πρωτοβουλίας “ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ”, πραγματοποιήθηκε πρόσφατα στην Καλαμάτα. Η εν λόγω προωτοβουλία προέρχεται από μία κοινότητα εξωστρεφών, παραγωγικών – μεταποιητικών επιχειρήσεων, ελληνικής ιδιοκτησίας και αποσκοπεί στην ανάδειξη και την προώθηση του σύγχρονου, επιχειρηματικού και παραγωγικού πολιτισμού της χώρας και απαρτίζεται από 41 εταιρείες.

Ο ομιλητής Αγις Πιστιόλας, στέλεχος της Agrino και πρόεδρος της πρωτοβουλίας τόνισε την ανάγκη για συνδυασμένες ενέργειες από πλευράς Πολιτείας αλλά και των ίδιων των επιχειρήσεων για να βελτιώσουν το παραγωγικό αποτύπωμα της χώρας μεσομακροπρόθεσμα. Ως πρωτοβουλία εξάλλου είπε ότι θεωρούν πως η χώρα έχει τεράστιες δυνατότητες αύξησης της παραγωγικής της ενέργειας -κι αυτό θέλουν να αναδείξουν στην ελληνική κοινωνία.

Όσοι Μεσσήνιοι επιχειρηματίες παραβρέθηκαν στη συνάντηση ενημερώθηκαν για το πλαίσιο δράσης της πρωτοβουλίας, το όραμα, τις αξίες και τους στόχους της. Υπογραμίζεται ότι όλες οι επιχειρήσεις της πρωτοβουλίας “ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ” έχουν πιστοποιηθεί από τον ελληνικό φορέα πιστοποίησης EUROCERT ότι διατηρούν παραγωγή, έδρα της τοπικής και διεθνούς τους δραστηριότητας και ιδιοκτησία στην Ελλάδα, που σημαίνει πως “επιστρέφουν στο μάξιμουμ ποσοστό την προστιθέμενη αξία που παράγουν στην ελληνική οικονομία και κοινωνία”, σημείωσε ο κ. Πιστιόλας.