Aλλος ένας αξιωματούχους του Τραμπ περνάει από το κυβερνητικό γραφείο του στον ιδιωτικό τομέα.
Η Νίκι Χάλεϊ, -από τα αστέρια του Ρεπουμπλικανικού κόμματος- ξεκινά νέα καριέρα στην Boeing. Το όνομα της ακούγεται συχνά στον Τύπο ως υποψήφια στις επόμενες προεδρικές εκλογές. Και τώρα η πρώην πρέσβης των ΗΠΑ στον ΟΗΕ θα είναι το νέο μέλος στο Διοικητικό Συμβούλιο της Boeing.
Αμερικανικά Μέσα χαρακτηρίζουν τον νέο διορισμό της ως “διεύρυνση της επιρροής της Boeing στην Ουάσιγκτον”.

Η Νίκι Χάλεϊ που διορίστηκε πρέσβης των ΗΠΑ στον ΟΗΕ από τον Πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ, υπηρέτησε από τον Ιανουάριο του 2017 έως τον Δεκέμβριο του 2018.
Εκτός από πρέσβης, διατέλεσε και κυβερνήτης της Νότιας Καρολίνας, όπου ο κολοσσός της αεροναυπηγικής λειτουργεί τρία εργοστάσια. Το 2013 βοήθησε την Boeing να δημιουργήσει τις νέες εγκαταστάσεις εκεί για την κατασκευή αεροσκαφών 787 Dreamliner της εταιρείας.

“Η Boeing θα επωφεληθεί από την συνδυασμένη διπλωματική, κυβερνητική και επιχειρηματική εμπειρία της Νίκι Χάλεϊ “, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Boeing Dennis Muilenburg.

Η Boeing δεν έχει διευκρινίσει αν θα αντικαταστήσει κάποιον διευθυντή ή θα δημιουργηθεί νέα θέση στο διοικητικό συμβούλιο.
Όπως ανακοίνωσε η υποψηφιότητα της 47χρονης θα υποβληθεί προς ψήφιση στους μετόχους της εταιρείας, στην επόμενη γενική συνέλευση στις 29 Απριλίου.