Η Etihad Airways πραγματοποίησε χθες την πρώτη εμπορική πτήση στον κόσμο με τη χρήση τοπικά παραγόμενων βιώσιμων καυσίμων με το σύστημα SEAS σε ένα Boeing 787 που τροφοδοτείται από κινητήρες GEnx-1B της GE.

Η πτήση Αμπού Ντάμπι-Άμστερνταμ σηματοδοτεί ένα σημαντικό ορόσημο στην ανάπτυξη καθαρών εναλλακτικών καυσίμων στην αεροπορία για τη μείωση των εκπομπών άνθρακα.

Η έρημος στηρίζει τον καθαρότερο ουρανό

“Η πτήση της Etihad αποδεικνύει ότι η SEAS είναι ένας παίκτης που μπορεί να ωφελήσει σημαντικά τις αεροπορικές μεταφορές και τον κόσμο, δήλωσε ο Sean Schwinn, αντιπρόεδρος της στρατηγικής και ανάπτυξης αγοράς της Boeing.
Η έρευνα και η τεχνολογία που αναπτύσσονται δείχνουν πως η μετατροπή των ερήμων σε παραγωγικές γεωργικές εκτάσεις υποστηρίζουν την επισιτιστική ασφάλεια αλλά και τον καθαρότερο ουρανό “.

SEAS, το πρώτο οικοσύστημα της ερήμου για την παραγωγή καυσίμων

Η SEAS είναι το πρώτο οικοσύστημα της ερήμου στον κόσμο που έχει σχεδιαστεί για την παραγωγή καυσίμων και τροφίμων σε αλμυρό νερό.
Αυτό που είναι ιδιαίτερα συναρπαστικό για τη SEAS είναι ότι πρόκειται για μια πρωτοβουλία που υποστηρίζει πολλαπλές πλατφόρμες της αεροπορίας, του πετρελαίου, του φυσικού αερίου και της γεωργίας.

Περίπου 160.000 επιβατικές πτήσεις έχουν πετάξει σε συνδυασμό με βιώσιμα και παραδοσιακά καύσιμα αεριωθούμενα από τότε που τα πρώτα βιοκαύσιμα πιστοποιήθηκαν για εμπορική χρήση το 2011.

Τα βιώσιμα καύσιμα αεροπλάνων είναι μια σημαντική ευκαιρία για να βοηθήσουν τις αεροπορικές εταιρείες να επιτύχουν τους στόχους τους για τον περιορισμό της αύξησης των εκπομπών άνθρακα μέχρι το 2020 και να μειώσουν τα επίπεδα στα μισά από αυτά που ήταν το 2005 έως το 2050.