Το πρώτο αμερικανικό ζυθοποιείο σάκε στο Hyde Park της Νέας Υόρκης είναι γεγονός και στόχο έχει να συστήσει στις ΗΠΑ το παραδοσιακό ιαπωνικό ποτό από ρύζι.

Την ζυθοποία ανοίγει η Asahi Shuzo Co.Ltd., κατασκευαστής του παγκοσμίως γνωστού σάκε DASSAI JunmaiDaiginjo και η οποία θα επενδύσει περισσότερα από $ 28 εκατ. κοντά στο Hyde Park της Νέας Υόρκης μόλις 1,5 χλμ από την πανεπιστημιούπολη του γαστρονομικού ινστιτούτου, όντας η πρώτη εταιρεία ιαπωνικών συμφερόντων στην ανατολική ακτή.

Η κατασκευή του θα ξεκινήσει την άνοιξη και αναμένεται να λειτουργήσει στις αρχές του 2019. Θα είναι 4.000 τ.μ., συμπεριλαμβανομένου ενός εμπορικού χώρου, ελεύθερο για δημόσιες περιηγήσεις και θα δημιουργήσει 32 νέες θέσεις εργασίας.

Το γαστρονομικό ινστιτούτο της Αμερικής (CIA) , το κορυφαίο μαγειρικό κολλέγιο στον κόσμο – με την υποστήριξη της εταιρείας παρασκευής σάκε Asahi – θα αναπτύξουν προγράμματα σπουδών, πιστοποίησης, σεμινάρια σε εργαστήρια και ειδικές εκδηλώσεις με γευσιγνωσίες προκειμένου να διαδώσουν αυτή την ιαπωνική τεχνική.

“Η εταιρεία Asahi Shuzo είναι ηγέτης στον τομέα της, συνδυάζοντας παράδοση και πρωτοποριακή τεχνολογία για τη δημιουργία ενός ποτού υψηλής ποιότητας. Είναι τιμή μας και προσβλέπουμε σε μια μακροχρόνια και εποικοδομητική σχέση” , τονίζει ο πρόεδρος του γαστρονομικού ινστιτούτου Dr. Tim Ryan.

Προς το παρόν το αμερικανικό γαστρονομικό ινστιτούτο προσφέρει μαθήματα ιαπωνικής κουζίνας, με ιαπωνικά τρόφιμα, ποτά και τη μαγειρική κουλτούρα, ενώ οι σπουδαστές του θα έχουν άμεση πρόσβαση σε ένα από τα καλύτερα εργοστάσια ζυθοποιίας.

“Όταν ψάχναμε για μια τοποθεσία για να χτίσουμε το πρώτο μας ζυθοποιείο στις ΗΠΑ, ήξερα ότι θέλαμε να διαφοροποιηθούμε από άλλους ζυθοποιούς, δηλώνει ο πρόεδρος της Asahi Shuzo Hiroshi Sakurai.
Είμαστε ενθουσιασμένοι που θα είμαστε στο κατώφλι του γαστρονομικού ινστιτούτου, στην καρδιά της κοιλάδας Χάντσον, είναι ιδανικά”.

Το CIA και η Asahi Shuzo θα ερευνήσουν επίσης ευκαιρίες ανάπτυξης για να εντοπίσουν τρόπους με τους οποίους το σάκε και τα παράγωγά του μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να βελτιώσουν τις γεύσεις των τροφίμων και να προσφέρουν νέες μαγειρικές τεχνικές.