Εάν επιθυμείτε να επισκεφθείτε τη Σουήδια, μπορείτε να αναζητήσετε διαμονή μέσω της Airbnb, καθώς χώρα έχει θέσει σε διαθεσιμότητα στην εν λόγω ιστοσελίδα ενοικίασης ακινήτων, όλη της την ύπαιθρο.

Συγκεκριμενα, σκανδιναβικές χώρες όπως η Σουηδία, η Δανία και η Φινλανδία έχουν έναν κανόνα που ονομάζεται «allemansrätten» ή «δικαίωμα κάθε ανθρώπου» – που σημαίνει ότι οποιοσδήποτε μπορεί να επισκεφθεί τη χώρα, να περιπλανηθεί ελεύθερα στην ύπαιθρο και να έρθει κοντά με τη φύση, τόσο σε δημόσιες όσο και σε ιδιωτικές εκτάσεις.

Επιπλέον, «μπορείτε να κατασκηνώσετε ή να κάνετε πεζοπορία παντού, αρκεί να μην πλησιάσετε τα σπίτια ή να ενοχλήσετε χωράφια ή ζώα που βόσκουν», δήλωσε η πρόεδρος του σουηδικού ταξιδιωτικού γραφείου Visit Sweden, Jenny Kaiser στην USA Today.

Σημειώνεται ότι η Σουηδία διαθέτει δεκάδες χιλιάδες μίλια δασών και χιλιάδες λίμνες, μεταξύ πολλών άλλων υπαίθριων χώρων.

«Η ύπαρξη στη φύση είναι ένα σημαντικό κομμάτι του τρόπου ζωής μας», είπε η Kaiser, προσθέτοντας «η χώρα θέλει να καλωσορίσει τον κόσμο να μοιραστεί και να δοκιμάσει αυτήν την ιδέα».