Η πτώση της βρετανικής λίρας έκανε ελκυστικές τις επιχειρηματικές δραστηριότητες και προσιτά τα ταξίδια αναψυχής στο Ηνωμένο Βασίλειο προσελκύοντας όλο και περισσότερους επισκέπτες από τη Γερμανία, τη Γαλλία, την Ισπανία, την Ιρλανδία και τη Ρουμανία, ενώ οι αφίξεις από τις ΗΠΑ και την Αυστραλία παρουσιάζουν και εκείνες ταχεία ανάπτυξη.

Αυτό τονίστηκε μεταξύ άλλων στο «The British Tourism & Travel Show», που πραγματοποιείται σήμερα και αύριο στο Μπέρμιγχαμ.

Τα πρώτα οικονομικά στοιχεία για το 2018 είναι εξίσου θετικά με του 2017, το οποίο αποτέλεσε έτος-ρεκόρ για τον τουρισμό του Ηνωμένου Βασιλείου, επεσήμαναν οι ομιλητές, ενώ ένα από τα βασικά θέματα που θα συζητηθεί είναι το Brexit και ο αντίκτυπός του στις ταξιδιωτικές ροές.

Στο «The British Tourism & Travel Show», εμπειρογνώμονες της τουριστικής βιομηχανίας θα καταθέσουν τις απόψεις τους σε θέματα όπως η μεταβαλλόμενη φύση των ομαδικών ταξιδιών, ο ρόλος της τεχνολογίας και των κοινωνικών μέσων ενημέρωσης και η άνοδος των μικρών αποδράσεων τόσο σε εγχώριους όσο και σε διεθνείς προορισμούς.

Στην έκθεση παρουσιάζονται νέα τουριστικά προϊόντα και εκστρατείες προώθησης από βασικούς φορείς του τουριστικού κλάδου,ενώ για πρώτη φορά στο πλαίσιο «New Destination Europe», συμμετέχουν και εκθέτες από άλλες ευρωπαϊκές χώρες.