Σύνταξη: tourismtoday.gr

Επιπλέον πέντε ιρλανδικά αεροσκάφη που μισθώθηκαν σε ρωσικές αεροπορικές εταιρείες, συμπεριλαμβανομένων των τεσσάρων που ανήκουν στην AerCap με έδρα το Δουβλίνο, προστέθηκαν στο εγχώριο μητρώο της Ρωσίας.

Μια τέτοια κίνηση έχει θεωρηθεί αυστηρά απαγορευμένη από την ιρλανδική ρυθμιστική αρχή αεροσκαφών, όπως αναφέρουν οι Irish Times.

Ωστόσο, οι αρχές στη Ρωσία έχουν καταχωρίσει πέντε αεροσκάφη Boeing 777 που εκμεταλλεύεται η κρατική αεροπορική εταιρεία της Ρωσίας Rossiya στο επίσημο μητρώο της χώρας.
Ένα από τα αεροσκάφη Boeing είναι περιουσιακό στοιχείο της ιδιωτικής ιδιοκτησίας Carlyle Aviation Partners.
Η εταιρεία κατάργησε τις μισθώσεις με ρωσικές αεροπορικές εταιρείες μετά τις κυρώσεις της ΕΕ που επιβλήθηκαν στη Ρωσία λόγω της εισβολής της τελευταίας στην Ουκρανία.

Λόγω του πολέμου στην Ουκρανία, η Ιρλανδική Αρχή Αεροπορίας (IAA) προηγουμένως τερμάτισε όλες τις μεταφορές με τη Ρωσία, γεγονός που επέτρεψε στις αεροπορικές εταιρείες της χώρας να εκμεταλλεύονται 35 αεροσκάφη στο ιρλανδικό νηολόγιο.

Υπενθυμίζεται πώς η Ρωσία με νέο νόμο επιτρέπει την εγγραφή ξένων αεροσκαφών στο μητρώο της, προκειμένου «να διασφαλιστεί η αδιάλειπτη λειτουργία των δραστηριοτήτων στον τομέα της πολιτικής αεροπορίας».