Στον αγγλικό και γαλλικό έντυπο και ηλεκτρονικό Τύπο αναμένεται να προβληθεί τουριστικά η Σίφνος. Την εν λόγω ενέργεια προετοιμάζει ο Δήμος Σίφνου, όπως προκύπτει από τις πρόσφατες αποφάσεις Δημοτικού Συμβουλίου.

Συγκεκριμένα, ζητήθηκε από την εταιρεία συμβούλων τουριστικού marketing με την οποία συνεργάζεται ο Δήμος, να διερευνήσει τη δυνατότητα φιλοξενίας δημοσιογράφων μεγάλων ΜΜΕ από Βρετανία, Γερμανία, Γαλλία και Ιταλία για αποκλειστικά ρεπορτάζ της Σίφνου.

Προβολή στο γαλλόφωνο κοινό

Ως εκ τούτου, υπήρξε ανταπόκριση από την Γαλλία και πιο συγκεκριμένα, από τον ταξιδιωτικό συντάκτη κ. Sebastien Rouet για λογαριασμό του δημοφιλούς διαδικτυακού τόπου, geo.fr του κορυφαίου γαλλόφωνου περιοδικού GEO.

Ενδιαφέρον από την Evening Standard

Παράλληλα, υπήρξε ενδιαφέρον και από τη Βρετανία και συγκεκριμένα από την μόνιμη ταξιδιωτική συντάκτρια του δημοφιλούς διαδικτυακού τόπου standard.co.uk.

Πρόκειται για την κορυφαία Βρετανική εφημερίδα Evening Standard. Η κ. Laura Hampson,  ενδιαφέρθηκε να έρθει μαζί με τον κ. Andrew O’Rourke στη Σίφνο για το διάστημα από τις 9-15 Σεπτεμβρίου 2020.