Η Ελλάδα και συγκεκριμένα το νησί της Σαντορίνης έχει αναδειχθεί ως η αγαπημένη επιλογή για τους Νοτιοαφρικανούς ταξιδιώτες, σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα του διεθνούς τουριστικού πράκτορα CV Villas.

Η έρευνα ανέλυσε δεδομένα αναζήτησης Google κατά το παρελθόν έτος για να εντοπίσει τις πιο δημοφιλείς ευρωπαϊκές χώρες σε όλο τον κόσμο.

Η Σαντορίνη βρέθηκε στην κορυφή της λίστας ως ο ευρωπαϊκός προορισμός διακοπών με τις περισσότερες αναζητήσεις στην Αφρική σε 15 χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Νότιας Αφρικής, του Καμερούν και της Αιθιοπίας.

Πίσω από τη Σαντορίνη βρισκόταν το ζωντανό μεσογειακό νησί Ίμπιζα, γνωστό για την έντονη νυχτερινή ζωή του, και το Ισπανικό Κανάριο νησί της Τενερίφης.

Η έρευνα αποκάλυψε ότι αρκετοί νησιωτικοί προορισμοί, όπως η Αττάλεια στην Τουρκία, η Μύκονος στην Ελλάδα και η Μαγιόρκα και η Τενερίφη στην Ισπανία, αναζητήθηκαν και ευνοήθηκαν ιδιαίτερα από τους Αφρικανούς ταξιδιώτες.

Ο Pete Brudenell, ο Γενικός Διευθυντής της CV Villas, εξέφρασε ενθουσιασμό για τα αποτελέσματα της έρευνας, υπογραμμίζοντας την ευκαιρία να εμπνεύσει τους ταξιδιώτες με τις ποικίλες προσφορές της Ευρώπης, από μαγευτικά τοπία έως έντονη νυχτερινή ζωή και γαλήνια καταφύγια στην παραλία. Τα ευρήματα υπογραμμίζουν τον παγκόσμιο θαυμασμό για τα ευρωπαϊκά ταξίδια και υπογραμμίζουν τη διαρκή περιέργεια για την ανακάλυψη κρυμμένων πολύτιμων λίθων στην ήπειρο.