Η Σαουδική Αραβία θα άρει την απαγόρευση των πολιτών της να ταξιδεύουν στο εξωτερικό από 17 Μαΐου, σύμφωνα με ανακοίνωση της Υπηρεσίας Τύπου.

Οι εμβολιασμένοι πολίτες που έλαβαν και τις δύο δόσεις του εμβολίου Covid-19, καθώς και εκείνοι που έλαβαν μία δόση θα μπορούν να ταξιδέψουν. Για τους δεύτερους θα ισχύει η προϋπόθεση ότι έχουν περάσει 14 ημέρες από τη λήψη της πρώτης τους δόσης,

Ωστόσο, θα πρέπει να αναρτήσουν αποδεικτικά για τον εμβολιασμό τους στην εφαρμογή Tawakkalna.

Οι πολίτες που έχουν αναρρώσει από τον κορωνοϊό και δεν έχουν λάβει ακόμη το εμβόλιο, επιτρέπεται να ταξιδέψουν στο εξωτερικό. Υπό την προϋπόθεση ότι η διάρκεια της ανάρρωσης  είναι κάτω από έξι μηνών. Αυτό θα το επιβεβαιώνουν οι ίδιοιστην εφαρμογή Tawakkalna.

Οι πολίτες κάτω των 18 ετών επιτρέπεται επίσης να ταξιδεύουν, υπό την προϋπόθεση ότι υποβάλλουν ασφαλιστήριο συμβόλαιο προηγουμένως, εγκεκριμένο από την Κεντρική Τράπεζα της Σαουδικής Αραβίας.

Αυτή η κατηγορία ατόμων θα υποβληθεί σε καραντίνα στο σπίτι κατά την επιστροφή τους στη Σαουδική Αραβία για 7 ημέρες. Ακόμα, πρέπει να πραγματοποιηθεί δοκιμή PCR στο τέλος της περιόδου καραντίνας στο σπίτι. Οι πολίτες κάτω των 8 ετών εξαιρούνται από τη δοκιμή PCR.