Η  κυβέρνηση της Σιγκαπούρης έδωσε έγκριση για την πτήση του Boeing 737 Max.

Η κίνηση αυτή έρχεται σχεδόν δυόμισι χρόνια μετά την καθήλωση του αεροσκάφους σε παγκόσμιο επίπεδο και σχεδόν 10 μήνες μετά την έγκριση της FAA για πτήσεις του Max.

Ακολουθεί επίσης τις πρόσφατες αποφάσεις ακινητοποίησης του τύπου τζετ στην Ασία. Η Ινδία ήρε την απαγόρευση πτήσεων Max στις 26 Αυγούστου, ενώ η Μαλαισία ακολούθησε στις 2 Σεπτεμβρίου. Ωστόσο, η Κίνα εξακολουθεί να απαγορεύει τις πτήσεις Max.

Οι αεροπορικές αρχές σε όλο τον κόσμο απαγόρευσαν την πτήση του Max τον Μάρτιο του 2020, μετά από συντριβές στην Ινδονησία και την Αιθιοπία που προκάλεσαν τον θάνατο 346 ανθρώπων σε διάστημα πέντε μηνών. Ένα ελάττωμα λογισμικού στο αυτοματοποιημένο σύστημα ελέγχου πτήσης του αεροπλάνου ήταν η κύρια αιτία και των δύο συντριβών.

Η Singapore Airlines, η οποία έχει έξι αεροσκάφη Max στο στόλο της, δήλωσε ότι πέταξε τα αεροσκάφη αυτά πίσω στη Σιγκαπούρη από το Alice Spring της Αυστραλίας, όπου είχαν αποθηκευτεί, και ολοκλήρωσε όλες τις απαιτούμενες αναβαθμίσεις λογισμικού και τεχνικές τροποποιήσεις.