Tο Συμβούλιο Τουρισμού της Σιγκαπούρης (STB) θα αρχίσει να δέχεται αιτήσεις για πιλοτικές εκδηλώσεις MICE έως 250 συμμετεχόντων από την 1η Οκτωβρίου 2020.

Η απόφαση σηματοδοτεί το έντονο ενδιαφέρον και τη ζήτηση για επιχειρηματικές εκδηλώσεις. Καθώς και την σημασία του τομέα MICE.

Είναι πολλά τα λεφτά

Σύμφωνα με μια εκτίμηση οικονομικών επιπτώσεων της MICE από το STB το 2019, η βιομηχανία υποστήριξε περισσότερες από 34.000 θέσεις εργασίας.

Με οικονομική προστιθέμενη αξία 3,8 δις δολαρίων. Οι επαγγελματίες ταξιδιώτες στην Σιγκαπούρη, ξοδεύουν σχεδόν διπλάσιο από τους ταξιδιώτες αναψυχής, καθιστώντας τους επισκέπτες υψηλής απόδοσης.

Το STB και το Υπουργείο Εμπορίου και Βιομηχανίας (MTI) θα επανεξετάσουν όλες τις προτάσεις εκδηλώσεων MICE. Και οι διοργανωτές εκδηλώσεων μπορούν να προχωρήσουν μόνο μετά την έγκριση του MTI.

Συμβούλιο και βιομηχανία MICE θα συνεργαστούν. Με στόχο να προσαρμόσουν τα πρωτόκολλα για ασφαλείς επιχειρηματικές εκδηλώσεις.

Ο τομέας MICE, στρατηγικός για την οικονομία της Σιγκαπούρης

“Ο τομέας MICE είναι στρατηγικός για την οικονομία της Σιγκαπούρης, λέει ο Κιθ Ταν, διευθύνων σύμβουλος του STB

Και η ασφαλής και σταδιακή επανέναρξη του θα προστατεύσει τις θέσεις εργασίας και τις βασικές δυνατότητες.

Θα βοηθήσει επίσης εκείνους σε συναφείς τομείς όπως η φιλοξενία και η αεροπορία. Η δημόσια υγεία και ασφάλεια παραμένουν ύψιστη προτεραιότητά μας.

Συνεργαστήκαμε στενά με τη βιομηχανία για τη δημιουργία αυστηρών πρωτοκόλλων και την ανάπτυξη νέων τρόπων διοργάνωσης εκδηλώσεων.

Αυτές οι πιλοτικές εκδηλώσεις θα βοηθήσουν τη Σιγκαπούρη να γίνει ένας ασφαλής, αξιόπιστος και καινοτόμος προορισμός για εκδηλώσεις MICE”.

Εκδηλώσεις με αποδείξεις

Οι διοργανωτές που υποβάλλουν αίτηση σε εκδηλώσεις με έως και 250 συμμετέχοντες πρέπει να αποδείξουν την ικανότητα τους ότι εφαρμόζουν μέτρα ασφαλούς διαχείρισης.
Και ότι αυτά ανταποκρίνονται σε ένα σύνολο κανόνων υγιεινής και ασφάλειας.

Στο πλαίσιο αυτής της ρύθμισης, αναμένεται να πραγματοποιηθεί η Διεθνής Εβδομάδα Ενέργειας της Σιγκαπούρης (SIEW), τον ερχόμενο Οκτώβριο.