Σύνταξη: tourismtoday.gr

Η Σκωτία θα επιτρέψει δοκιμές πλευρικής ροής για διεθνείς ταξιδιώτες που φτάνουν στη χώρα, ακολουθώντας την Αγγλία και την Ουαλία.

Την σχετική ανακοίνωση έκανε σήμερα Τρίτη 26 Οκτωβρίου το απόγευμα, η πρώτη υπουργός Nicola Sturgeon. Όπως είπε αυτό ισχύει για πλήρως εμβολιασμένες αφίξεις που επιστρέφουν από χώρες εκτός της κόκκινης λίστας.

Επί του παρόντος, οι αφίξεις στη Σκωτία πρέπει να υποβληθούν σε τεστ PCR Covid τη δεύτερη ημέρα της άφιξής τους στη Σκωτία.

Πότε ισχύουν οι αλλαγές

Αλλά από τις 4 το πρωί της Κυριακής 31 Οκτωβρίου, θα γίνονται δεκτά και τεστ Covid πλευρικής ροής. Με την προϋπόθεση ότι θα υπάρχουν φωτογραφικά στοιχεία.

Οι ταξιδιώτες που φτάνουν στη Σκωτία θα μπορούν να κάνουν κράτηση από μια λίστα εγκεκριμένων παρόχων στο gov.uk από τις 5 μ.μ. της Παρασκευής 29 Οκτωβρίου.

«Για πρακτικούς λόγους, η κυβέρνηση της Σκωτίας αποφάσισε να ευθυγραμμιστεί με αυτήν την αλλαγή», δήλωσε η Nicola Sturgeon.

Είπε οι δοκιμές πλευρικής ροής κοστίζουν μεταξύ 20 και 30 λίρες, «λιγότερο από μια δοκιμή PCR.

Είμαι βέβαιη ότι αυτή η αλλαγή θα γίνει ευπρόσδεκτη από πολλούς ταξιδιώτες και από την ταξιδιωτική βιομηχανία.

Είναι σημαντικό να τονίσουμε, ωστόσο, ότι εάν το τεστ πλευρικής ροής είναι θετικό, πρέπει να γίνει μια εξέταση PCR για να επιβεβαιωθεί το αποτέλεσμα».