Σύνταξη: tourismtoday.gr

Ο βρετανικός τουριστικός οργανισμός Sunvil πρόσθεσε στο φετινό καλοκαιρινό πρόγραμμα του πακέτα για διακοπές στην Σκύρο.

Ο tour operator (t.o.) -εξειδικευμένος για διακοπές σε Ελλάδα και Κύπρο- προωθεί το μεγαλύτερο νησί των βορείων Σποράδων ως αυθεντικό προορισμό για ζευγάρια και οικογένειες, το οποίο είναι σε μεγάλο βαθμό ανέγγιχτο από τουρισμό και έχει 30 «παρθένες» και «αραιοκατοικημένες» παραλίες.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει ιστορικές τοποθεσίες, όπως «η περιοχή Παλαμάρι, που χρονολογείται από το 2500 π.Χ. και είναι ο τόπος ανάπαυσης του Άγγλου ποιητή Ρούπερτ Μπρουκ.
Το νησί προσφέρει μονοπάτια πεζοπορίας σε δάση στα βόρεια, ενώ το νότο φιλοξενεί ένα απειλούμενο είδος μικροσκοπικών άγριων αλόγων και την ψηλότερη κορυφή του τα Κοχύλια, ένα προστατευμένο περιβάλλον λόγω της βιοποικιλότητας του.
Η πρωτεύουσα γνωστή και ως Χώρα, φιλοξενεί ένα βυζαντινό μοναστήρι, αρχαιολογικά και λαογραφικά μουσεία και ένα ενετικό κάστρο.
Η Σκύρος είναι γνωστή για τα τοπικά βότανα, το τυρί, το θυμαρίσιο μέλι και τον αστακό του, προσεγγίζεται με σύντομες πτήσεις από την Αθήνα».

Τα πακέτα της Sunvil σε Σκύρο από τον Μάιο

  • 7 επτά διανυκτερεύσεις με δυνατότητα προετοιμασίας γευμάτων στα Yiasemi Studios από 973 λίρες, με βάση τη διαμονή δύο ατόμων, συμπεριλαμβανομένων πτήσεων και μεταφορών από το Γκάτγουικ.
  • 7 διανυκτερεύσεις με πρωινό στο Antigoni Hotel 17 δωματίων από 1.079 λίρες, για δύο άτομα που μοιράζονται ένα διαμέρισμα, συμπεριλαμβανομένων πτήσεων και μεταφορών.