Οι πολιτιστικές πόλεις και η συναρπαστική τους ιστορία θα αποτελέσουν το επίκεντρο του Συνεδρίου στο πλαίσιο της Διεθνούς Έκθεσης Τουρισμού ITB στο Βερολίνο.

Η Σλοβενία ​​θα αποτελέσει το Συνεδριακό και Πολιτιστικό Partner στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού ITB στο Βερολίνο το 2017. Η εν λόγω συμφωνία υπεγράφη στις 15 Σεπτεμβρίου 2016 από τον David Ruetz, επικεφαλής της ITB  στο Βερολίνο και τα μέλη του Γραφείου Τουρισμού της Σλοβενίας, με την παρουσία του Πρεσβευτή της Σλοβενίας και άλλων υψηλόβαθμων εκπροσώπων της Σλοβένικης τουριστικής βιομηχανίας στο Μόναχο.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά η κα Maja Pak, Διευθύντρια του Γραφείου Τουρισμού της Σλοβενίας : «η Σλοβενία έχει δεσμευτεί με την αειφόρο ανάπτυξη. Πολλές δραστηριότητες που σχετίζονται με τη φύση και άλλα έργα έχουν ήδη υλοποιηθεί. Ως Συνεδριακός και Πολιτιστικός Partner της ITB στο Βερολίνο για το 2017, θα δώσουμε έμφαση στην αειφορία αναφορικά με τον πολιτισμό».

Στη πλαίσιο του συνεδρίου της έκθεσης, η πράσινη αυτή χώρα θα επιδείξει  τα πολιτιστικά και φυσικά της αξιοθέατα στους εμπορικούς επισκέπτες στη μεγαλύτερη τουριστική και ταξιδιωτική έκθεση στον κόσμο.

Ειδικότερα, στο περίπτερο της μικρής αυτής χώρας μέλος της ΕΕ στην ITB,  το κύριο θέμα θα αποτελέσουν οι «πολιτιστικές πόλεις της Σλοβενίας». Πιο αναλυτικά η Σλοβενία προωθεί τον αειφόρο τουρισμό και τις δραστηριότητες στη φύση. Φέτος μάλιστα η πρωτεύουσα Λιουμπλιάνα έλαβε το Ευρωπαϊκό Βραβείο της Πράσινης Πρωτεύουσας.

Η Σλοβενία ​​αποτελεί ένα ευρωπαϊκό μίγμα διαφορετικών τοπίων. Τα πολλά φυσικά αξιοθέατα και οι ιστορικές επιρροές έχουν συμβάλει στη δημιουργία ενός  ακμάζοντος πολιτιστικού περιβάλλοντος στη Σλοβενία ​​σήμερα. Στη χώρα αυτή η οποία ανεξαρτητοποιήθηκε μόλις πριν από 25 χρόνια, ο τουρισμός αντιπροσωπεύει σήμερα περίπου το 12% του ΑΕΠ.

«Η Σλοβενία είναι η μινιατούρα της Ευρώπης», δήλωσε χαρακτηριστικά η Majda Rozina Dolenc, Διευθύντρια του Γραφείου Τουρισμού της Σλοβενίας. «Αποτελούμε χαρακτηριστικό παράδειγμα του πως μια μικρή χώρα μπορεί στρατηγικά να επεκταθεί στην παγκόσμια τουριστική αγορά προωθώντας την ποιότητα και την αειφορία. Η Διεθνής Έκθεση Τουρισμού ITB στο Βερολίνο αποτελεί την ιδανική πλατφόρμα για την περίπτωση της Σλοβενίας καθώς παρέχει ένα ευρύτατο διεθνές ακροατήριο», συμπλήρωσε η κα Dolenc.