Πλήρως εμβολιασμένοι ταξιδιώτες από την Ινδία θα μπορούν πλέον να ταξιδέψουν στη Σρι Λάνκα.

Σύμφωνα με τις αναφορές, σε οποιονδήποτε ταξιδεύει από την Ινδία, που έχει συμπληρώσει και τις δύο δόσεις είτε του εμβολίου Covaxin είτε του Covishield, θα επιτρέπεται η είσοδος στο νησιωτικό έθνος.

Όσοι είναι μερικώς εμβολιασμένοι ή μη εμβολιασμένοι δεν θα επιτρέπεται να εισέλθουν σύμφωνα με τον τελευταίο κανόνα ταξιδιού.

Οι αναφορές αναφέρουν επίσης ότι όσοι φθάνουν από την Ινδία και έχουν αναρρώσει από τον COVID-19 και έχουν κάνει μία δόση εμβολίου, πρέπει να είναι σε θέση να δείξουν ένα έγκυρο έγγραφο γραμμένο στα αγγλικά που πιστοποιεί την ανάρρωση από τον COVID-19 μεταξύ 28-90 ημερών άφιξης Σρι Λάνκα. Ωστόσο, θα επιτρέπεται η είσοδος σε αυτούς τους ταξιδιώτες εάν είναι σε θέση να αποδείξουν ότι έλαβαν τουλάχιστον μία δόση εμβολίου AstraZeneca/ Pfizer BioNTech/ Moderna/ Johnson και Johnson, ή οποιαδήποτε άλλη συνιστώμενη εφάπαξ δόση εμβολίου COVID-19.

Οι ταξιδιώτες θα πρέπει να έχουν έγκυρη τουριστική βίζα πριν επιβιβαστούν στην πτήση. Κάποιος μπορεί να λάβει βίζα κάνοντας αίτηση στο eta.gov.lk. Ωστόσο, πριν υποβάλετε αίτηση για θεώρηση, βεβαιωθείτε ότι έχετε προπληρωμένη κράτηση σε ξενοδοχείο τριών αστέρων «L1 Safe and Secure» ή άνω κατηγορίας για τις πρώτες δύο ημέρες έως ότου πραγματοποιηθεί ο έλεγχος PCR κατά την άφιξη.

Οι επιβάτες θα πρέπει επίσης να πληρώσουν για την τοπική ταξιδιωτική ασφάλιση COVID-19, καθώς και τη δοκιμή RT-PCR που θα πραγματοποιηθεί κατά την άφιξη. Τα παιδιά κάτω των 2 ετών θα παραμείνουν απαλλαγμένα από τη δοκιμασία, εκτός εάν οι γονείς τους εμφανίσουν συμπτώματα COVID.