Μια ομάδα από Ουκρανούς τουρίστες στις 28 Δεκεμβρίου έγινε η πρώτη ομάδα παραθεριστών που επισκέφτηκαν τη Σρι Λάνκα για περισσότερο από οκτώ μήνες αφότου το έθνος του νησιού θέτει περιορισμούς στα διεθνή ταξίδια λόγω της επιδημίας COVID-19.

Η ουκρανική ομάδα έφτασε όπως είχε προγραμματιστεί στο Διεθνές Αεροδρόμιο Mattala της Hambantota στο πλαίσιο πιλοτικού προγράμματος για να καλωσορίσει τους τουρίστες στη χώρα, δήλωσε η υπουργός Τουρισμού Prasanna Ranatunga. «Θα εκτελέσουμε αυτό το πιλοτικό έργο μέχρι τις 19 Ιανουαρίου. Θα επιτρέπεται σε αυτούς (τουρίστες) να επισκέπτονται συγκεκριμένα τουριστικά σημεία ενώ βρίσκονται σε βιο-φούσκα», δήλωσε ο Ranatunga.

Τα δύο διεθνή αεροδρόμια της Σρι Λάνκα έκλεισαν στα μέσα Μαρτίου, καθώς η χώρα τέθηκε σε κλείδωμα λόγω της επιδημίας COVID-19. Το κλείδωμα άρθηκε σταδιακά μέχρι τα μέσα Μαΐου. Τα αρχικά σχέδια ήταν να ανοίξουν διεθνείς πτήσεις μέχρι τα τέλη Αυγούστου, αλλά οι περιπτώσεις COVID-19 στο εξωτερικό αυξήθηκαν και τα σχέδια σταμάτησαν και η Σρι Λάνκα επλήγη από ένα δεύτερο κύμα κορωνοϊού τον Οκτώβριο

Νωρίτερα αυτό το μήνα, οι αρχές της Σρι Λάνκα δήλωσαν ότι θα συνεχίσουν τις διεθνείς πτήσεις από τις 26 Δεκεμβρίου. Ωστόσο, αναβλήθηκε επίσης η τελευταία ημερομηνία για το νέο άνοιγμα διεθνών ταξιδιών.

Η κυβέρνηση της Σρι Λάνκα κίνησε τα αεροπορικά ταξίδια τους μήνες μετά το διάλειμμα των αεροπορικών ταξιδιών που προκλήθηκε από το COVID-19, προσφέροντας μηδενικό τέλος στάθμευσης και κόστος προσγείωσης για διεθνείς αερομεταφορείς.