Καθώς πλησιάζουμε στο τέλος του 2022, η ανάκαμψη της παγκόσμιας ταξιδιωτικής βιομηχανίας δεν αμφισβητείται πλέον, αλλά ορισμένες περιοχές είναι πολύ μπροστά από άλλες όσον αφορά στην ανάκτηση του αριθμού των τουριστών πριν από την πανδημία.

Μία από τις περιοχές που συνεχίζουν να ανακάμπτουν ταχύτερα είναι η Καραϊβική, σύμφωνα με μια νέα έκθεση της ForwardKeys.

Τα τελευταία ταξιδιωτικά του δεδομένα δείχνουν πώς η άφθονη αεροπορική συνδεσιμότητα και η χαρακτηριστική φιλοξενία της Καραϊβικής προσελκύουν περισσότερους διεθνείς ταξιδιώτες από οπουδήποτε αλλού στον κόσμο αυτή τη στιγμή.

Η διαρκής δημοτικότητα της Καραϊβικής

Ακόμη και κατά τη χειρότερη περίοδο της πανδημίας, το 2020 και το 2021, τα δεδομένα της ForwardKeys τόνισαν την ανθεκτικότητα τόπων όπως το Πουέρτο Ρίκο και η Δομινικανή Δημοκρατία ως επιτυχημένες ιστορίες ανάκαμψης του τουρισμού, αλλά ο αριθμός των αφίξεων σε ολόκληρη την Καραϊβική έχει αυξηθεί δραματικά το 2022.

Το τέταρτο τρίμηνο του 2022, οι αφίξεις τουριστών στο εξωτερικό συνεχίζουν να ανεβαίνουν σε πολλά έθνη της Καραϊβικής. Επί του παρόντος, στην πρώτη γραμμή όσον αφορά τις διεθνείς αφίξεις βρίσκεται η Δομινικανή Δημοκρατία, η οποία σημειώνει άνοδο 40% σε σχέση με τα επίπεδα του 2019, ακολουθούμενη από τις Η.Π.Α. Παρθένους Νήσους (αύξηση 33%), Μπονερ (άνοδος 30%) και Μαρτινίκα (άνοδος 26%).

Νησιά που προσελκύουν διαφορετικούς τύπους ταξιδιωτών

Τα νησιά της Καραϊβικής, Κουρασάο και Μποναίρ, τα πάνε ιδιαίτερα καλά φέτος, παρουσιάζοντας μια εισροή εύπορων διεθνών ταξιδιωτών, οι οποίοι προέρχονται από διάφορες αγορές—Βόρεια Αμερική, Ευρώπη και Λατινική Αμερική—σημειώνει η έκθεση.

Τα δεδομένα αεροπορικών εισιτηρίων της ForwardKeys αποκάλυψαν επίσης ότι οι πλούσιοι ταξιδιώτες έρχονται όλο και περισσότερο στην Καραϊβική, όχι μόνο από τη Βόρεια Αμερική αλλά και πιο πρόσφατα από τη Νότια Αμερική. Το τέταρτο τρίμηνο του 2022, η περιοχή έχει αποδειχθεί εξαιρετικά δημοφιλής μεταξύ των Κολομβιανών.

Ο αριθμός των αφίξεων αυξήθηκε κατά 54% σε σχέση με την ίδια περίοδο του 2019, ενώ το Κουρασάο ειδικότερα έχει δει μια απίστευτη αύξηση 304% στους επισκέπτες από την Αργεντινή.