Η Αρχή Τουρισμού της Ταϊλάνδης (TAT) δήλωσε ότι από την 1η Οκτωβρίου οι διεθνείς ταξιδιώτες στην Ταϊλάνδη δεν θα απαιτείται πλέον να επιδεικνύουν αποδείξεις εμβολιασμού ή αποτελέσματα δοκιμών ATK και ότι θα προσφέρεται μεγαλύτερη διάρκεια παραμονής.

Σε ισχύ από την 1η Οκτωβρίου έως τις 31 Μαρτίου 2023, η περίοδος παραμονής στην Ταϊλάνδη παρατάθηκε σε 45 ημέρες (από 30 ημέρες) για τους τουρίστες από χώρες/περιοχές που δικαιούνται απαλλαγή από την υποχρέωση θεώρησης και σε 30 ημέρες (από 15 ημέρες) για εκείνους πληροί τις προϋποθέσεις για Visa on Arrival (VOA).

Η Ταϊλάνδη ξεκίνησε ένα προσεκτικά σχεδιασμένο σταδιακό άνοιγμα στον διεθνή τουρισμό από την 1η Ιουλίου 2021, με τα προγράμματα Phuket Sandbox, Samui Plus και 7+7 Extension. Ακολούθησε ένα χρονοδιάγραμμα επαναλειτουργίας τεσσάρων φάσεων από τον Οκτώβριο του 2021 έως τον Ιανουάριο του 2022, στο οποίο οι προορισμοί σε όλη τη χώρα άνοιξαν ξανά για τους τουρίστες. Την 1η Ιουλίου 2022, ήρθε η κατάργηση του συστήματος εγγραφής του Ταϊλάνδης Pass και οι ξένοι υπήκοοι από τότε έπρεπε να επιδείξουν απόδειξη εμβολιασμού ή αρνητικό αποτέλεσμα δοκιμής ATK εντός 72 ωρών από το ταξίδι.

Τώρα, με το βασίλειο να έχει ξανά ανοίξει πλήρως, οι διεθνείς αφίξεις επισκεπτών αυξάνονται, διεθνείς εκδηλώσεις και τοπικά φεστιβάλ πραγματοποιούνται και μεγάλες διεθνείς και περιφερειακές αεροπορικές εταιρείες ξαναρχίζουν τις πτήσεις από χώρες σε όλο τον κόσμο.