Οι επισκέπτες που εισέρχονται στη χώρα θα πρέπει πλέον να επιδείξουν επιβεβαίωση εμβολιασμού ή επιστολή από γιατρό που θα επιβεβαιώνει την ανάρρωσή τους από τον COVID-19 εντός των τελευταίων 180 ημερών.

Η Ταϊλάνδη αποκατέστησε τους κανόνες εισόδου για τους επισκέπτες στη χώρα σε ισχύ από χθες, 9 Ιανουαρίου 2023.

Όλοι οι επισκέπτες στο εξωτερικό θα πρέπει να προσκομίσουν απόδειξη εμβολιασμού με τουλάχιστον δύο δόσεις. Όσοι συνεχίζουν να ταξιδεύουν σε χώρες που χρειάζονται τεκμηρίωση αρνητικού τεστ COVID-19 πρέπει επίσης να προσκομίσουν αποδεικτικό επαρκούς ταξιδιωτικής ασφάλισης (σε περίπτωση που το τεστ είναι θετικό ενώ βρίσκονται στην Ταϊλάνδη και χρειαστεί να παρατείνουν τη διαμονή τους).

Η Ταϊλάνδη αφαίρεσε την απαίτηση για απόδειξη εμβολιασμού, αποτελέσματα δοκιμών αντιγόνου και ασφάλιση υγείας τον περασμένο Οκτώβριο.

«Απαιτούνται νέα μέτρα, καθώς η Ταϊλάνδη είναι ένας δημοφιλής τουριστικός προορισμός για επισκέπτες από διάφορες χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Κίνας», δήλωσε ο κ. Anutin Charnvirakul, υπουργός Δημόσιας Υγείας της Ταϊλάνδης.

«Οι αρχές στις τουριστικές επαρχίες θα πρέπει να προετοιμάσουν τα νοσοκομεία και τα ξενοδοχεία τους και το προσωπικό των υπηρεσιών τουρισμού και μεταφορών θα πρέπει να λάβει τουλάχιστον τέσσερις δόσεις εμβολίου Covid-19», πρόσθεσε.

Οι μη εμβολιασμένοι ταξιδιώτες θα πρέπει να προσκομίσουν ιατρική τεκμηρίωση που να εξηγεί την έλλειψη εμβολιασμού. Οι κανόνες ισχύουν έως τις 31 Ιανουαρίου.

Οι επισκέπτες από χώρες που χρειάζονται τεστ COVID-19 για αφίξεις από την Ταϊλάνδη πρέπει επίσης να έχουν ασφάλιση υγείας καθ’ όλη τη διάρκεια της παραμονής τους.

Σύμφωνα με τους νέους νόμους, οι αεροπορικές εταιρείες πρέπει να εξετάσουν την καταλληλότητα των ταξιδιωτών να εισέλθουν στην Ταϊλάνδη. Όσοι είναι ύποπτοι για συμπτώματα COVID-19 θα συνιστώνται να υποβληθούν σε έλεγχο κατά την άφιξη.