Σύνταξη: tourismtoday.gr

Η Ταϊλάνδη προσφέρει στους επισκέπτες δωρεάν ιατρική κάλυψη έως και 14.000 δολάρια σε περίπτωση ατυχήματος, καθώς το βασίλειο προσπαθεί να δελεάσει τους ταξιδιώτες πίσω μετά την πανδημία.

Η κυβέρνηση θα καλύψει δαπάνες έως και 14.000 δολάρια και θα καταβάλει αποζημίωση έως και 28.000 δολάρια σε περίπτωση θανάτου βάσει του νέου συστήματος.

Οι ταξιδιωτικοί περιορισμοί κατά τη διάρκεια της πανδημίας Covid-19 έπληξαν τον ζωτικό τομέα του τουρισμού του βασιλείου και οι αφίξεις δεν έχουν ανακάμψει τόσο γρήγορα όσο ήλπιζαν οι αξιωματούχοι.

Το νέο πρόγραμμα Ταϊλάνδης για την ασφάλεια των ταξιδιωτών ξεκίνησε την 1η Ιανουαρίου και θα διαρκέσει έως τις 31 Αυγούστου.

«Η εκστρατεία στοχεύει να διαβεβαιώσει τους ξένους τουρίστες ότι η Ταϊλάνδη είναι ασφαλής και ότι όλοι θα είναι υπό καλή φροντίδα», είπε ο υπουργός Τουρισμού Sudawan Wangsuphakijkosol.

Το βασίλειο είναι από καιρό δημοφιλές στους νεαρούς ταξιδιώτες από όλο τον κόσμο που αναζητούν ήλιο, άμμο και αδρεναλίνη.

Όμως τα ατυχήματα δεν είναι ασυνήθιστα και έχουν υπάρξει πολυάριθμες αναφορές τους τελευταίους μήνες για νέους Ευρωπαίους που βρίσκονται αντιμέτωποι με μεγάλους ιατρικούς λογαριασμούς με ανεπαρκή ασφάλιση.

Η κυβέρνηση της Ταϊλάνδης τονίζει ότι το πρόγραμμα δεν θα καλύπτει ατυχήματα που προκαλούνται από «αμέλεια, πρόθεση, παράνομες πράξεις» ή επικίνδυνη συμπεριφορά.

Οι τουρίστες μπορούν να εγγραφούν στο πρόγραμμα μέσω του ιστότοπου Thailand Traveler Safety στη διεύθυνση tts.go.th.

Περίπου 28 εκατομμύρια άνθρωποι επισκέφθηκαν την Ταϊλάνδη το 2023, έναντι 11 εκατομμυρίων το προηγούμενο έτος, αλλά εξακολουθούν να είναι αρκετά χαμηλότερα από τα 40 εκατομμύρια που ήρθαν το 2019, το τελευταίο έτος πριν από την πανδημία.

Οι αξιωματούχοι ελπίζουν να πετύχουν 35 εκατομμύρια επισκέπτες το 2024, με στόχο τα έσοδα 55 δισεκατομμυρίων δολαρίων.