Οι συντάκτες του μεγάλου αμερικανικού ηλεκτρονικού πόρταλ TravelPulse, κοιτούν στο κοντινό μέλλον και επισημαίνουν τις νέες τεχνολογίες που αναμένεται να φέρουν την επανάσταση στα ταξίδια του μέλλοντος.

Ενσωματωμένα τσιπ
Η British Airways έχει ήδη λανσάρει το τσιπ ως τμήμα μιας περίεργης τάσης να συνδυάζεται η τεχνολογία με το ανθρώπινο σώμα. Δεν αργεί η στιγμή που με ένα σκανάρισμα ή με έναν γρήγορο έλεγχο του ενσωματωμένου τσιπ θα μπορεί κανείς να περάσει από τον έλεγχο ασφαλείας στα αεροδρόμια και να επιβιβαστεί στην πτήση.

Ε-passport
Αν και ακόμα είναι σε πειραματικό στάδιο, δεν αργεί η μέρα που θα έρθει στα ταξίδια η γρήγορη εκκαθάριση (Clear, TSA PreCheck ή Global Entry). Πρόκειται για έναν εξαιρετικό τρόπο για να εξυπηρετηθούν όσοι δεν ταξιδεύουν τόσο συχνά ώστε να χρειάζονται Global Entry (για ταξίδια προς τις ΗΠΑ). Αυτή η κίνηση κρίνεται αναγκαία ώστε να μην υπάρχουν καθυστερήσεις, και τα πρακτορεία να μη χάνουν χρόνο αλλά να τον χρησιμοποιούν βοηθώντας τους ταξιδιώτες.

Virtual reality
Ήδη οι ταξιδιωτικές εταιρίες έχουν ξεκινήσει να χρησιμοποιούν τη συγκεκριμένη τεχνολογία, η οποία μπορεί να αποτελέσει ένα ισχυρό εργαλείο πωλήσεων, αφού οι πελάτες μπορούν να δουν με τα ίδια τους τα μάτια τον προορισμό πριν ταξιδέψουν σε αυτόν.

Αυτοκίνητα χωρίς οδηγό
Παρότι η συγκεκριμένη τεχνολογία δεν έχει τελειοποιηθεί, με το χρόνο θα γίνει επαρκής για τις μεταφορές επιβατών. Αυτό σημαίνει ότι όλες οι μεταφορές, από και προς το αεροδρόμιο αλλά και οι μετακινήσεις στον προορισμό, θα εκτελούνται στο μέλλον με αυτοματοποιημένα οχήματα χωρίς οδηγό διευκολύνοντας την ταξιδιωτική εμπειρία. Ήδη υπάρχουν οι πρώτες προσπάθειες αυτού του είδους και στα μέρη μας και συγκεκριμένα στον δήμο Τρικάλων.

Πηγή : www.airnews.gr