• 10.096 εκθέτες από 186 χώρες
  • Ντεμπούτο για τα βραβεία Παγκόσμιας Κληρονομιάς με το National Geographic
  • Ταξίδια για την ΛΟΑΤ κοινότητα, Αειφόρος Τουρισμός και ταξίδια τεχνολογίας συνεχίζουν την άνοδο τους

Στη 49η διοργάνωση της ΙΤΒ του Βερολίνου για ακόμη μία φορά ο αριθμός εκθετών είναι υψηλός. Από τις 4 έως τις 8 Μαρτίου σε ένα έκθεσιακό χώρο που καλύπτει 26 αίθουσες, οι 10.096 εκθέτες από 186 χώρες θα προσφέρουν στους επισκέπτες μια αντιπροσωπευτική εικόνα των ταξιδιωτικών προϊόντων και υπηρεσιών από όλο τον κόσμο και την ανάπτυξη εξειδικευμένων αγορών. Τα δύο τρίτα των εκθετών οι οποίοι θα προβάλλουν τα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους είναι από το εξωτερικό.Συνολικά, περισσότεροι από 100.000 επισκέπτες αναμένεται να παραβρεθούν στη μεγαλύτερη έκθεση τουρισμού στον κόσμο.

Σύμφωνα με τον Dr. Christian Göke, Διευθύνων Σύμβουλο της Messe Berlin GmbH: «Η έκθεση ITB Berlin είναι μια ισχυρή αγορά και παρέχει στη διεθνή τουριστική βιομηχανία με μια ιδανική πλατφόρμα για τη διαπραγμάτευση και την επιχειρηματική δραστηριότητα. Σε μια ταραγμένη εποχή και με φόντο ένα αδύναμο ευρώ καθώς και η αβεβαιότητα στον απόηχο της τρομοκρατίας και των διεθνών συγκρούσεων αυτό είναι ένα ιδιαίτερα πολύτιμο και σημαντικό θέμα. >>

Μεγάλος αριθμός των εκθετών από την Ασία, τη Νότια Αμερική και τη Μέση Ανατολή

Η ζήτηση των εκθετών από τις Αραβικές χώρες και την Ασία είναι ιδιαίτερα υψηλή, γεγονός που αντανακλά την αυξανόμενη δημοτικότητα αυτών των προορισμών για τους ταξιδιώτες.Το Ιράν γίνεται όλο και πιο δημοφιλής προορισμός για πολιτιστικούς λόγους και για πρώτη φορά καταλαμβάνει μια ολόκληρη αίθουσα στην έκθεση . Η Ινδία είναι μεταξύ των χωρών που καταλαμβάνουν και πάλι μια ολόκληρη αίθουσα.Το Αφγανιστάν κάνει την επιστροφή του στην έκθεση.