Σύνταξη: tourismtoday.gr

Η ιταλική τουριστική βιομηχανία κάλεσε την κυβέρνηση της χώρας για βοήθεια προκειμένου να βοηθήσει τον κλάδο να αντιμετωπίσει τις ζημιές από τον COVID-19.

Η παραλλαγή Omicron του COVID-19 οδήγησε πρόσφατα σε μεγάλο αριθμό ακυρώσεων πτήσεων το Σαββατοκύριακο των Χριστουγέννων στην Ιταλία και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Παράλληλα, οι κυβερνήσεις συνεχίζουν να προτρέπουν τους πολίτες να αποφεύγουν τα μη απαραίτητα ταξίδια ενόψει των εορτασμών της Πρωτοχρονιάς.

Η Γενική Συνομοσπονδία Επιχειρήσεων, Επαγγελματικών Δραστηριοτήτων και Αυτοαπασχόλησης Confcommercio, τόνισε ότι καταγράφηκε μείωση 60 εκατομμυρίων αφίξεων τουριστών και συνολικά 120 εκατομμύρια διανυκτερεύσεις φέτος, σε σύγκριση με τα στοιχεία πριν από την πανδημία.

Πόσα εορταστικά ταξίδια ακυρώθηκαν

Σύμφωνα με την Confcommercio, από τα 25 εκατομμύρια ταξίδια που είχαν προγραμματίσει οι πολίτες της Ιταλίας κατά τη διάρκεια της εορταστικής περιόδου, συνολικά πέντε εκατομμύρια ακυρώθηκαν και άλλα 5,3 εκατομμύρια συντομεύτηκαν.

Για τη διαχείριση της τρέχουσας επιδημιολογικής κατάστασης, οι αρχές στην Ιταλία ανακοίνωσαν ότι τα εστιατόρια, καθώς και τα νυχτερινά κέντρα θα παραμείνουν κλειστά έως τις 31 Ιανουαρίου.

Η Confcommercio καλεί την κυβέρνηση για οικονομική βοήθεια στην τουριστική βιομηχανία

Η Συνομοσπονδία πιστεύει ότι η κυβέρνηση της Ιταλίας πρέπει να υποστηρίξει την τουριστική βιομηχανία μέσω οικονομικών παρεμβάσεων. Kαθώς και να διευκολύνει την πρόσβαση σε πιστώσεις.

Σύμφωνα με τον διευθυντή της Carlo Sangalli, οι πόροι της κυβέρνησης μέχρι στιγμής δεν επαρκούν.

«Είναι αδιανόητο η ιταλική οικονομία να μην μετράει τη θεμελιώδη κινητήρια δύναμη του τουρισμού», επεσήμανε.

Προκειμένου να βοηθηθεί η τουριστική βιομηχανία της χώρας, η οποία αντιπροσωπεύει σχεδόν το 13% του ΑΕΠ της Ιταλίας, τον Οκτώβριο, το Ιταλικό Συμβούλιο Υπουργών συμφώνησε να διαθέσει σχεδόν 191,5 δισεκατομμύρια ευρώ σε κεφάλαια μέσω του Μηχανισμού Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.

Ωστόσο, η εξάπλωση της παραλλαγής Omicron που έχει επηρεάσει βαθιά πολλές χώρες οδήγησε τις αρχές στην Ιταλία να αυστηροποιήσουν τους περιορισμούς, προκειμένου να αποτρέψουν νέα αύξηση του αριθμού των μολύνσεων.

Νωρίτερα αυτόν τον μήνα, οι αρχές στην Ιταλία ανακοίνωσαν ότι οι υπήκοοι της Ευρωπαϊκής Ένωσης που σχεδιάζουν να ταξιδέψουν στην χώρα θα πρέπει να υποβληθούν στη διαδικασία εξέτασης COVID-19 πριν από το ταξίδι τους. Και να αποδείξουν ότι το αποτέλεσμα του τεστ είναι αρνητικό, κατά την άφιξη τους στην Ιταλία, ανεξάρτητα από κατάσταση εμβολιασμού ή ανάρρωσης.

Επιπλέον, το Ιταλικό Υπουργικό Συμβούλιο συμφώνησε επίσης να παρατείνει την κατάσταση έκτακτης ανάγκης έως τις 31 Μαρτίου 2022.