Η τουρκική κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι η απόδειξη αρνητικού τεστ PCR δεν απαιτείται πλέον από διπλούς εμβολιασμένους ταξιδιώτες του Ηνωμένου Βασιλείου που επισκέπτονται την Τουρκία.

Ο δημοφιλής προορισμός, ο οποίος υποδέχτηκε δυόμισι εκατομμύρια Βρετανούς τουρίστες το 2019, αφαιρέθηκε από την κόκκινη λίστα της κυβέρνησης του Ηνωμένου Βασιλείου στις 22 Σεπτεμβρίου 2021.

Πλήρως εμβολιασμένοι Βρετανοί μπορούν τώρα να επωφεληθούν πλήρως από τις απευθείας πτήσεις στην Αττάλεια, το Νταλαμάν και τη Σμύρνη, καθώς και την Κωνσταντινούπολη, για να κατευθυνθούν προς τα θερμότερα κλίματα της Τουρκίας αυτό το φθινόπωρο.

Το Τουρκικό Συμβούλιο Τουρισμού στο Ηνωμένο Βασίλειο δήλωσε: «Η Τουρκία είναι έτοιμη και ενθουσιασμένη να υποδεχτεί ταξιδιώτες από όλο το Ηνωμένο Βασίλειο αυτόν τον μήνα και πέρα. Χωρίς καμία απαίτηση για δοκιμές PCR και μετά την αφαίρεσή μας από την κόκκινη λίστα της κυβέρνησης του Ηνωμένου Βασιλείου, το ταξίδι στην Τουρκία δεν θα μπορούσε να είναι ευκολότερο ».

«Με τις ζεστές θερμοκρασίες, τους φιλόξενους ανθρώπους, τις εκπληκτικές ακτές και την υπέροχη τοπική κουζίνα όλα μόλις λίγες ώρες μακριά, η Τουρκία είναι ο τέλειος προορισμός για τις οικογένειες του Ηνωμένου Βασιλείου αυτό το εξάμηνο», πρόσθεσε.