Σύνταξη: tourismtoday.gr

Η Φινλανδία θα κρατήσει κλειστά τα ανατολικά της σύνορα της για έναν ακόμη μήνα. Η απόφαση έρχεται εν μέσω συνεχιζόμενων ανησυχιών για τη μετανάστευση από τη Ρωσία.
Τα σύνορα θα παραμείνουν κλειστά τη Ρωσία έως τις 11 Φεβρουαρίου 2024, με δυνατότητα εκ νέου παράτασης του μέτρου.

Επιπλέον, όσο ισχύουν τα μέτρα η Φινλανδία δεν θα δέχεται αιτήσεις διεθνούς προστασίας στα ανατολικά της σύνορα. Αντίθετα, αιτήσεις διεθνούς προστασίας μπορούν να υποβληθούν μόνο σε σημεία διέλευσης των συνόρων όπου επιτρέπεται η είσοδος και η έξοδος.

Οι φινλανδικές αρχές ισχυρίζονται ότι υπάρχουν σαφείς αποδείξεις ότι η Ρωσία και άλλοι διευκολύνουν την οργανωμένη μετανάστευση, υπογραμμίζοντας ότι ένα τέτοιο φαινόμενο ενέχει διεθνές έγκλημα.

Όπως δείχνουν τα στοιχεία παρά το κλείσιμο των ανατολικών συνόρων, αρκετοί μετανάστες εξακολουθούν να περιμένουν στη γειτονική περιοχή να ανοίξουν τα σύνορα και να εισέλθουν στη Φινλανδία.

Για να αποφευχθούν τυχόν σοβαρές απειλές για την εθνική και δημόσια ασφάλεια, η Φινλανδία θα αξιολογεί τακτικά τα μέτρα της και θα αποφασίζει εάν θα ανοίξει ή θα διατηρήσει κλειστά τα ανατολικά σύνορα με βάση την κατάσταση.