Σύνταξη: tourismtoday.gr

Οι ταξιδιωτικοί περιορισμοί λόγω COVID-19 θα συνεχίσουν να ισχύουν για όσους φτάνουν στη Φινλανδία, ανακοίνωσε το υπουργείο Εσωτερικών της χώρας.
Η απόφαση θα εφαρμόζεται από τη Δευτέρα 17 Ιανουαρίου μέχρι και τις 31 Ιανουαρίου.

Οι ταξιδιώτες -απ’ όπου και αν προέρχονται- θα πρέπει να προσκομίσουν πιστοποιητικό εμβολιασμού για να εισέλθουν στη χώρα.
Όσοι δεν μπορούν να εμβολιαστούν για ιατρικούς λόγους πρέπει να προσκομίσουν την ιατρική απόδειξη καθώς και αρνητικό τεστ που πραγματοποιήθηκε 48 ώρες πριν την άφιξη.
Οι κανόνες ισχύουν για όλους τους τουρίστες ηλικίας 16 ετών και άνω.

Επιπλέον, οι κάτοικοι των παραμεθόριων κοινοτήτων μεταξύ Φινλανδίας και Σουηδίας και Φινλανδίας και Νορβηγίας και άτομα που ταξιδεύουν μεταξύ του δήμου Norrtälje και της επαρχίας Åland στη Σουηδία μπορούν να εισέλθουν στη Φινλανδία προσκομίζοντας είτε πιστοποιητικό εμβολιασμού, πιστοποιητικό ανάρρωσης που εκδόθηκε πριν από λιγότερο από έξι μήνες ή αρνητικό αποτέλεσμα πιστοποιητικού εξέτασης COVID-19 που πραγματοποιήθηκε το αργότερο επτά ημέρες πριν από την άφιξη στην χώρα.

Ωστόσο, δεν απαιτείται αρνητικό αποτέλεσμα εξέτασης από Φινλανδούς πολίτες που φθάνουν στη χώρα εκτός από αλλοδαπούς που διαμένουν μόνιμα στη Φινλανδία και άτομα που μπορούν να εισέλθουν για έναν απαραίτητο λόγο, όπως οικογενειακά θέματα ή άλλους προσωπικούς λόγους.