Σύνταξη: tourismtoday.gr

Οι ταξιδιώτες από τρίτες χώρες που φτάνουν στη Φινλανδία με κρουαζιερόπλοια θα μπορούν να εισέρχονται στη χώρα από σήμερα 14 Μαρτίου, με την προσκόμιση απόδειξης εμβολιασμού κατά του COVID-19 ή πιστοποιητικό ανάρρωσης όχι παλαιότερο των έξι μηνών. Μέχρι στιγμής, δεν έχει επιτρέπονταν να εισέλθουν στη Φινλανδία ανεξάρτητα από το καθεστώς εμβολιασμού ή ανάρρωσης τους.

“Η πανδημία του κορωνοϊού συνεχίζεται και προκειμένου να διασφαλιστεί η φέρουσα ικανότητα της υγειονομικής περίθαλψης, οι περιορισμοί στην είσοδο της κυκλοφορίας στα εξωτερικά σύνορα θα παραταθούν κατά ένα μήνα, έως τις 10 Απριλίου.
Οι περιορισμοί στους επιβάτες σε κρουαζιερόπλοια εκτός του χώρου Σένγκεν θα είναι πλέον χαλαροί”, τονίζουν σε σχετική ανακοίνωση οι αρχές της χώρας.

Για να επιτραπεί στους ταξιδιώτες σε κρουαζιερόπλοια να εισέλθουν στη Φινλανδία, πρέπει να προσκομίσουν αποδεικτικά στοιχεία, ένα από τα κάτωθι:

  • Πιστοποιητικό εμβολιασμού κατά του COVID-19 με τον κύριο κύκλο εμβολιασμού να έχει ολοκληρωθεί τουλάχιστον επτά ημέρες πριν από την άφιξη αλλά όχι παλαιότερος από 270 ημέρες.
  • Πιστοποιητικό ανάρρωσης από τον ιό τους τελευταίους έξι μήνες επιβεβαιωμένο με θετικό εργαστηριακό έλεγχο.

Εάν ο ταξιδιώτης δεν διαθέτει κανένα από τα δύο πιστοποιητικά, θα οδηγηθεί σε σημείο δοκιμής για τον κορωνοϊό στα σύνορα, προκειμένου να κάνει τεστ για τον ιό.

Η κίνηση για χαλάρωση των περιορισμών για μια άλλη κατηγορία ταξιδιωτών από τρίτες χώρες έρχεται σε μια περίοδο που ο φινλανδικός τουριστικός τομέας έχει επηρεαστεί αισθητά από τον πόλεμο στην Ουκρανία, ιδίως όσον αφορά στους τουρίστες από τη Ρωσία.