Από τον Οκτώβριο του 2021, το αεροδρόμιο Heathrow θα επιβάλει χρέωση 5 £ για ιδιωτικά οχήματα. Αυτό περιλαμβάνει ταξί, ιδιωτικά οχήματα μίσθωσης όπως Uber και άλλα μίνι λεωφορεία.

Υπάρχουν ορισμένες εξαιρέσεις, συγκεκριμένα κάτοχοι μπλε σήματος (αυτοί με εγγεγραμμένη μειωμένη κινητικότητα), οχήματα έκτακτης ανάγκης, μοτοσικλέτες, πούλμαν και λεωφορεία συναδέλφων.

Όλες οι αφίξεις με τις δημόσιες συγκοινωνίες και τις σιδηροδρομικές γραμμές Heathrow Express δεν θα χρειαστεί να καταβάλουν το τέλος παράδοσης.

Σε γραπτή δήλωση, το αεροδρόμιο Heathrow δήλωσε:

“Αυτή η χρέωση αποτελεί μέρος της ενημερωμένης στρατηγικής Surface Access και των βιώσιμων ταξιδιωτικών προγραμμάτων. Ενημερώσαμε αυτά τα σχέδια αφού διενεργήθηκαν αξιολογήσεις για όλα τα έργα αεροδρομίου ενόψει της κατάρρευσης του αριθμού των επιβατών στο Heathrow λόγω των επιπτώσεων της πανδημίας και της επακόλουθης απώλειας £ 5 εκατομμυρίων την ημέρα. Αυτή η κριτική περιελάμβανε την εξέταση έργων Surface Access με σκοπό να συνεχίσουν να έχουν προτεραιότητα και να μειωθούν οι περιβαλλοντικές επιπτώσεις, ενώ προστατεύουμε επίσης τις επιχειρήσεις και τις θέσεις εργασίας. Αυτή η επιβάρυνση μας βοηθάει να το επιτύχουμε”.