tourism today_sbcΕκτενές ρεπορτάζ από την 3η γενική συνέλευση του ΞΕΕ παρουσιάζεται στην εκπομπή Tourism Today αυτής της εβδομάδας που προβάλλεται με παρουσιαστή το δημοσιογράφο Χάρη Ντιγριντάκη από το SBC την Τετάρτη στις 22:15 και σε επανάληψη το Σάββατο στις 10:00 και την Κυριακή στις 20:00.

Κατά την 3η Γενική Συνέλευση του ΞΕΕ, που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Παρασκευή στο πλαίσιο της 9ης HORECA με τη συμμετοχή 1.300 ξενοδόχων, τονίστηκε ότι ο τουρισμός απέδειξε ότι αποτελεί την σημαντικότερη οικονομική δραστηριότητα της χώρας και συγχρόνως τον κύριο αιμοδότη της απασχόλησης. Ο πρόεδρος του ΞΕΕ Γιώργος Τσακίρης παρουσίασε τους 5 κεντρικούς άξονες παρεμβάσεων πρώτης γραμμής  που μπορούν να δώσουν ώθηση και δυναμική στον ελληνικό τουρισμό και στην ελληνική ξενοδοχία κάνοντας λόγο για τη δημιουργία ενός «Οδικού Χάρτη» για τον ελληνικό τουρισμό τα επόμενα χρόνια. 

Κατά τη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης παρουσιάστηκαν τα στοιχεία της Έρευνας του ΙΤΕΠ και του Κέντρου Τεκμηρίωσης του Ελληνικού Τουρισμού, του ΚΤΕΤ, για τις εξελίξεις στον παγκόσμιο και τον ελληνικό τουρισμό το 2013.

Σύμφωνα με αυτά το 2013 αποτέλεσε χρονιά θεαματικής ανάκαμψης του ελληνικού τουρισμού. Όλες οι βασικές τουριστικές μεταβλητές κατέγραψαν διψήφιο ποσοστό αύξησης. Οι αφίξεις αυξήθηκαν κατά 15,4%, οι διανυκτερεύσεις κατά 14,5% και οι εισπράξεις κατά 18,1%. Τα τουριστικά έσοδα έφθασαν τα 11,9 δις ευρώ και οι αφίξεις τα 17,9 εκατομμύρια επισκέπτες.

Παράλληλα, στην εκπομπή Tourism Today παρουσιάζεται το δεύτερο μέρος του ρεπορτάζ σχετικά με το Ρεθεμνιώτικο καρναβάλι.

Την ίδια ώρα, στο Tourism Today προβάλλονται οι τελευταίες ειδήσεις από το χώρο του τουρισμού, των μεταφορών και του τουριστικού real estate.