Σύνταξη: tourismtoday.gr

Σε ρυθμούς ανάκαμψης από την πανδημία κινείται η Accor, λόγω της ανόδου στα ταξίδια. Οι επιδόσεις των ξενοδοχείων του γαλλικού ομίλου φιλοξενίας κατά το δεύτερο εξάμηνο του 2022 ξεπέρασαν τα προ κρίσης επίπεδα σε όλες σχεδόν τις περιοχές στις οποίες δραστηριοποιείται.

«Μετά από δύο χρόνια που επηρεάστηκαν σοβαρά από την κρίση υγείας, το οικονομικό έτος 2022 κατέγραψε μια σταθερή και βιώσιμη ανάκαμψη της δραστηριότητας του ομίλου, αναφέρει η Accor.

Οι επιδόσεις των ξενοδοχείων κατά το δεύτερο εξάμηνο του έτους ξεπέρασαν τα προ κρίσης επίπεδα σε όλες σχεδόν τις περιοχές μας».

Μόνο η Ασία, μια περιοχή που επηρεάστηκε από την αυστηρή πολιτική μηδενικής μεταβολής της Κίνας μέχρι πρόσφατα, εξακολουθεί να βρίσκεται «σημαντικά κάτω» από τα επίπεδα δραστηριότητας του 2019.

«Παγκοσμίως, η ανάκαμψη μας οφείλεται κυρίως στους εγχώριους επισκέπτες, με τα επίπεδα να υπερβαίνουν εκείνα του 2019.
Ενώ οι διεθνείς ταξιδιώτες, ακόμη και των οποίων ο αριθμός αυξάνεται απότομα, δεν κατάφεραν να επιστρέψουν στα επίπεδα του 2019», πρόσθεσε η Accor.

Ο όμιλος, ο οποίος άνοιξε 299 ξενοδοχεία πέρυσι, ανακοίνωσε κέρδη (EBITDA) για το 2022 ύψους 675 εκατ. ευρώ έναντι 22 εκατ. ευρώ το 2021, καθώς τα έσοδα αυξήθηκαν κατά 80% σε ετήσια βάση σε 4,2 δις ευρώ.

Οι στόχοι της Accor για το 2023

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος Ssbastien Bazin δήλωσε ότι ο «όμιλος είναι ένας από τους σημαντικότερους που δραστηριοποιούνται στον τομέα της βιομηχανίας.

Ο τουρισμός ανέκαμψε σημαντικά το 2022 και οι επιδόσεις μας, που αυξήθηκαν σημαντικά σε όλες τις περιοχές, αντανακλούν αυτή την ανάκαμψη.

Υπερβήκαμε τους οικονομικούς και μη οικονομικούς μας στόχους και μπορούμε να ατενίζουμε το μέλλον με ηρεμία.

Το 2023, η φιλοδοξία μας είναι να διατηρήσουμε την ανάπτυξη μας και να ενισχύσουμε την ηγετική μας θέση, συνεχίζοντας να εξελίσσουμε τους κώδικες του κλάδου της φιλοξενίας και να παραμείνουμε ο επιλεγμένος συνεργάτης των ιδιοκτητών και των πελατών των ξενοδοχείων μας.»