Καθώς οι οικονομικές και περιβαλλοντικές πιέσεις δημιουργούν ένα άνευ προηγουμένου πλαίσιο, οι φρέσκες ιδέες, η ώθηση και η έμπνευση είναι πιο σημαντικά από ποτέ για τη βιώσιμη μεταμόρφωση της κοινωνίας.

Θέλοντας να διαδραματίσει βασικό ρόλο σε αυτόν τον μετασχηματισμό, η Accor έχει δεσμευτεί να επιτύχει τις καθαρές μηδενικές εκπομπές έως το 2050 και να αυξήσει την ενεργειακή απόδοση βραχυπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα.

Δεδομένων των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής και της τρέχουσας ενεργειακής κρίσης, η εύρεση συγκεκριμένων, ρεαλιστικών, εφευρετικών λύσεων αποτελεί προτεραιότητα για τους ανθρώπους και τον πλανήτη.

Καθώς η συνειδητοποίηση του τι διακυβεύεται αυξάνεται, οι πελάτες αναμένουν από τις εταιρείες να έχουν όλο και πιο υψηλά περιβαλλοντικά πρότυπα και, στον τομέα της φιλοξενίας, αναζητούν ξενοδοχεία με δέσμευση για τη βιωσιμότητα. Μια προσδοκία που ευθυγραμμίζεται και διαμορφώνει την παγκόσμια στρατηγική της Accor.

Στις αρχές του 2021, η Accor ήταν ο πρώτος διεθνής ξενοδοχειακός όμιλος που δεσμεύτηκε μακροπρόθεσμα να απελευθερώσει όλες τις δραστηριότητές του από άνθρακα και να επιτύχει καθαρό μηδέν έως το 2050 – συμπεριλαμβανομένης της μείωσης των εκπομπών κατά 46% έως το 2030, που επικυρώθηκε από την πρωτοβουλία Science-Based Targets.

Δεδομένου ότι το 63% του αποτυπώματος άνθρακα του Ομίλου σχετίζεται με την ενέργεια, η επιτάχυνση της ενεργειακής μετάβασης είναι κεντρικής σημασίας για αυτήν τη δέσμευση και εξαρτάται από μια προσέγγιση χαμηλής ενέργειας και χαμηλών εκπομπών άνθρακα:

  • Mια νοοτροπία χαμηλών εκπομπών άνθρακα στις ξενοδοχειακές λειτουργίες και σε όλη την αλυσίδα εφοδιασμού της, συμπεριλαμβανομένων των προμηθευτών της
  • Πλήρης μετάβαση σε έξυπνα, βιώσιμα σχεδιασμένα ξενοδοχεία
  • Επιτάχυνση της χρήσης της πράσινης ενέργειας
  • Σχεδιασμός κτιρίων χαμηλής κατανάλωσης

Η Accor υπογράφει κατά μέσο όρο ένα νέο ξενοδοχείο κάθε μέρα παγκοσμίως. Κάθε χρόνο, πολλές εκατοντάδες εγκαταστάσεις ανακαινίζονται επίσης. Για κατασκευαστικά έργα και μεγάλα έργα ανακαίνισης, η Accor έχει δεσμευτεί εδώ και καιρό στη μετάβαση σε κτίρια χαμηλής κατανάλωσης ενέργειας με το διπλό όφελος της μείωσης των εκπομπών άνθρακα και του λειτουργικού κόστους.

Η διασφάλιση του μέλλοντος σημαίνει επίσης συνέχιση της καινοτομίας επιλέγοντας δομικά υλικά χαμηλών εκπομπών άνθρακα που μπορούν να ανακυκλωθούν, συμπεριλαμβανομένης της μόνωσης υψηλής απόδοσης που μειώνει σημαντικά την κατανάλωση ενέργειας.

Σημαίνει επίσης επιτάχυνση της αγοράς, παραγωγής και χρήσης πηγών ενέργειας χαμηλών εκπομπών άνθρακα και, όποτε είναι δυνατόν, παραγωγής ανανεώσιμης ενέργειας απευθείας επί τόπου.

Τους τελευταίους μήνες, καθώς οι τιμές της ενέργειας αυξάνονται, ιδιαίτερα στην Ευρώπη, ο όρος «ενεργειακή επάρκεια» χρησιμοποιείται όλο και περισσότερο από τις κυβερνήσεις και τους θεσμούς.

Με στόχο τη χρήση μόνο της ενέργειας που χρειάζεστε, στη Γαλλία, η κυβέρνηση κάλεσε τις εταιρείες και τους πολίτες να απενεργοποιήσουν τις συσκευές που χρησιμοποιούνται ελάχιστα και να εφαρμόσουν αλλαγές συμπεριφοράς για να χρησιμοποιούν την ενέργεια με φειδώ.

Στο πλαίσιο αυτό, η Accor συνέβαλε σε ένα εθνικό σχέδιο εξοικονόμησης ενέργειας για τον ξενοδοχειακό κλάδο. Για να προχωρήσουμε ακόμη περισσότερο, ο Όμιλος ανακοίνωσε πρόσφατα ότι εφαρμόζει μια φιλόδοξη και βιώσιμη προσέγγιση ενεργειακής επάρκειας στη Γαλλία που καλύπτει τέσσερις βασικούς τομείς:

  • Μειώστε την ένταση θέρμανσης και ψύξης του κλιματισμού
  • Χρησιμοποιήστε το ζεστό νερό μέτρια και έξυπνα κλείνοντας τις εξωτερικές πισίνες και μειώνοντας τη διαθεσιμότητα εγκαταστάσεων έντασης ενέργειας, όπως ατμόλουτρα και σάουνες
  • Μειώστε την κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας, συμπεριλαμβανομένου του τερματισμού λειτουργίας πάνω από 50.000 μίνι μπαρ
  • Προσαρμόστε συμπεριφορές και βελτιστοποιήστε τη συντήρηση στις κουζίνες για να καταναλώνετε λιγότερη ενέργεια για μαγείρεμα και ψύξη

Η Accor έχει την ευθύνη να ηγηθεί και να εμπνεύσει τη μεταμόρφωση του κλάδου της φιλοξενίας για να προσφέρει εμπειρίες που σέβονται το περιβάλλον, καθώς και τις τοπικές κοινωνίες. Επιταχύνοντας αυτή τη μετάβαση και χτίζοντας ένα υπεύθυνο μοντέλο ως κύριος όμιλος, η Accor δίνει το παράδειγμα για να βοηθήσει να γίνει ο κόσμος πιο φιλόξενος, με σεβασμό και φροντίδα.