Ως ηγέτης στον τομέα της θετικής φιλοξενίας και μακροπρόθεσμος υποστηρικτής της βιώσιμης ανάπτυξης, η Accor τοποθετεί την Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη στο επίκεντρο της συνολικής στρατηγικής της.

Ως εκ τούτου, ο Όμιλος δεσμεύεται να αξιοποιήσει τα ταλέντα και τις ικανότητες των εργαζομένων για να υλοποιήσει μια προσέγγιση για την προώθηση βιώσιμων και κοινωνικά συνειδητοποιημένων πρωτοβουλιών.

Η αειφόρος ανάπτυξη ως κοινός στόχος

Για την επιτυχή ολοκλήρωση αυτού του μετασχηματισμού, η Accor επιδιώκει ένα σύνολο σαφώς καθορισμένων μη οικονομικών στόχων με αυτόν τον τομέα απόδοσης να αναγνωρίζεται ως βασική στρατηγική προτεραιότητα.

Κύριο παράδειγμα αυτού είναι η εισαγωγή από τον Όμιλο ενός φιλόδοξου προγράμματος κατάρτισης που έχει σχεδιαστεί για να αυξήσει την ευαισθητοποίηση των εργαζομένων στις προκλήσεις της βιώσιμης ανάπτυξης και υποστηρίζεται από τη στενή σύνδεση των μπόνους για την ανώτατη διοίκηση με επιδόσεις βιώσιμης ανάπτυξης.

Το λανσάρισμα του School For Change παρείχε στους υπαλλήλους του Ομίλου πρόσβαση σε μια πλατφόρμα περιεχομένου και μια διαδρομή εκπαίδευσης εστιασμένη στα θεμελιώδη στοιχεία της κλιματικής αλλαγής. Αυτό στοχεύει στη βελτίωση της κατανόησης των αιτιών της κλιματικής αλλαγής και των επιπτώσεών της στη βιοποικιλότητα και τις κοινότητες, διευκολύνοντας έτσι την ανταλλαγή λύσεων για τη δημιουργία θετικών αλλαγών σε κάθε επίπεδο. Το μάθημα,

Οι υπάλληλοι του Ομίλου έχουν δείξει μεγάλη ενότητα εκφράζοντας την επιθυμία να αναλάβουν δράση και έχουν συγκεντρωθεί για να υποστηρίξουν έναν κοινό στόχο. Αυτό υποστηρίζεται από τη δημιουργία του SEED, (Saving the Environment Every Day), μιας συγκεκριμένης ομάδας επικεντρωμένης στο περιβάλλον ανοιχτή σε όλους τους εργαζόμενους. Το SEED προορίζεται να συγκεντρώσει ταλέντα από όλα τα υπόβαθρα του Ομίλου για να μοιραστούν τις βέλτιστες πρακτικές τους, να παραμείνουν ενημερωμένοι και να παρακινήσουν και να εμπνεύσουν ο ένας τον άλλον να αναλάβουν πρακτική δράση τόσο στην εργασία όσο και στην καθημερινή τους ζωή.

Ο Brune Poirson , Chief Sustainability Officer της Accor δήλωσε :

«Ο Όμιλός μας σκοπεύει να θέσει την προστασία του περιβάλλοντος στο επίκεντρο του επιχειρηματικού του μοντέλου. Για να διασφαλίσει ότι αυτός ο μετασχηματισμός θα είναι επιτυχής, η Accor εγκαινιάζει ένα εκτεταμένο και πρωτοποριακό εκπαιδευτικό πρόγραμμα που επικεντρώνεται στις περιβαλλοντικές προκλήσεις και απευθύνεται σε όλους τους εργαζόμενους παγκοσμίως. Αυτή η επιστημονική εκπαίδευση θα επιτρέψει σε κάθε εργαζόμενο να αποκτήσει μια υγιή επιστημονική βάση γνώσεων σχετικά με το τι πρέπει να γίνει για την προστασία του περιβάλλοντος. Είμαστε περήφανοι που ξεκινάμε αυτό το ουσιαστικό βήμα στη μεταμόρφωσή μας προς μια πιο βιώσιμη φιλοξενία».

Ηθικές πρωτοβουλίες που υποστηρίζουν την ευημερία των εργαζομένων

Για να αντιμετωπίσει τις τρέχουσες κοινωνικές και περιβαλλοντικές προκλήσεις, η Accor ενθαρρύνει επίσης τη χρήση πιο πράσινων τρόπων μεταφοράς, για παράδειγμα με το MOOV, το οποίο διαθέτει εταιρικά ποδήλατα στο προσωπικό που εδρεύει στα κεντρικά γραφεία της. Στο πλαίσιο του προγράμματος βιώσιμων μεταφορών, οι εργαζόμενοι μπορούν να επιλέξουν ένα παραδοσιακό, πτυσσόμενο ή ηλεκτρικό ποδήλατο από 300+ μοντέλα και να έχουν το μεγαλύτερο μέρος του μηνιαίου κόστους μίσθωσης, ασφάλισης και συντήρησης συγχρηματοδοτούμενο από την Accor. Σε συνεργασία με το Zenride, αυτή η αναγνωρισμένη και βραβευμένη πρωτοβουλία είναι ευεργετική για την υγεία τόσο των εργαζομένων όσο και του πλανήτη: 30 λεπτά καθημερινής ποδηλασίας κρατούν το σώμα ενεργό και εξοικονομούν το ισοδύναμο 1,9 kg CO2 σε σύγκριση με την οδήγηση.

Έχοντας υπόψη την ευημερία των εργαζομένων της, η Accor τους παρέχει επίσης μεγαλύτερη ευελιξία και αυτονομία, προσφέροντας σε όλους τους εργαζομένους τη δυνατότητα να εργάζονται εξ αποστάσεως, ανεξάρτητα από την ιδιότητά τους (με εξαίρεση τα ανώτερα στελέχη), τη σύμβαση ή τις ευθύνες τους, για 12 το πολύ εξ αποστάσεως εργασία. ημέρες ανά μήνα. Με το 72% των εργαζομένων να δηλώνουν λιγότερο κουρασμένοι όταν εργάζονται εξ αποστάσεως (εξοικονομώντας τον χρόνο που συνήθως αφιερώνεται στα μέσα μεταφοράς ή στην κίνηση των προαστίων)**, ο Όμιλος επιλέγει έναν πιο βολικό τρόπο εργασίας, σύμφωνα με τις προτιμήσεις των εργαζομένων του. Από το 2019, η Accor έχει εγκαινιάσει χώρους συνεργασίας WOJO σε ξενοδοχεία του Ομίλου σε όλο τον κόσμο, για να προωθήσει την εξ αποστάσεως εργασία για τους επισκέπτες, τους συνεργάτες και τους υπαλλήλους της.

Ο Steven Daines , Chief Talent & Culture Officer της Accor δήλωσε :

«Η ευημερία των Heartists μας είναι προτεραιότητά μας και θέλουμε να τους προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο προσφέρουμε ολοένα και πιο βιώσιμες εναλλακτικές λύσεις προσαρμοσμένες στις τρέχουσες τάσεις, στο συνολικό όραμα της Accor και σε αυτό που θέλουν οι εργαζόμενοί μας. Αυτή η πρωτοβουλία είναι απλώς ένα ακόμη παράδειγμα της δέσμευσης της Accor στους εργαζομένους της και στις ανθρώπινες, κοινωνικές και περιβαλλοντικές αξίες του Ομίλου».