Η Aer Lingus ζήτησε από τις αρχές των ΗΠΑ να της επιτρέψουν την έναρξη πωλήσεων εισιτηρίων σε νέες διατλαντικές διαδρομές από το αεροδρόμιο του Μάντσεστερ.

Ο ιρλανδικός αερομεταφορέας θέλει να ξεκινήσει την πώληση πτήσεων προς τις ΗΠΑ από τον βορειοδυτικό κόμβο από τις 8 Ιανουαρίου.

Οι προορισμοί περιλαμβάνουν τη Βοστώνη, τη Νέα Υόρκη και το Ορλάντο, χρησιμοποιώντας ένα συνδυασμό Airbus A330s και νέων αεροσκαφών A321LR που πρόκειται να παραδοθούν τον Φεβρουάριο και τον Μάρτιο.

Η αεροπορική εταιρεία θέλει άδεια να «προωθήσει τη διαφήμιση και την πώληση αυτών των υπηρεσιών σε επιβάτες του Ηνωμένου Βασιλείου το συντομότερο δυνατό»

Η Aer Lingus δημιούργησε μια βρετανική θυγατρική για τη λειτουργία των πτήσεων μετά το Brexit. Η νέα θυγατρική εταιρεία του Ηνωμένου Βασιλείου, η οποία είναι εγγεγραμμένη στο Μπέλφαστ, υπέβαλε επίσημα αίτηση στις ΗΠΑ για άδεια αλλοδαπού αερομεταφορέα που της επέτρεπε να πετά εκεί από τη Βρετανία στις αρχές Δεκεμβρίου.

Η κίνηση έχει σχεδιαστεί για να καλύψει ένα κενό που άφησε η κατάρρευση της Thomas Cook Airlines με έδρα το Μάντσεστερ τον Σεπτέμβριο του 2019.