Το 75% της Transaero, της δεύτερης μεγαλύτερης ρωσικής αεροπορικής εταιρείας σχεδιάζει να εξαγοράσει η Aeroflot,σύμφωνα με ρεπορτάζ της << Σύγχρονης Ρωσίας>>.

Όπως επιβεβαιώνει εκπρόσωπος της Aeroflot, η κίνηση αποσκοπεί στη διάσωση της Transaero, καθώς το χρέος της ξεπερνά τα 130 δισ. ρούβλια (2,5 δισ. δολάρια). Το ποσό της συναλλαγής αναμένεται να είναι 1 ρούβλι.
Σύμφωνα με πηγές της εφημερίδας Kommersant, το θέμα  της αγοράς θα υποβληθεί στο Διοικητικό Συμβούλιο της Aeroflot αύριο, 3 Σεπτεμβρίου, με την κυβέρνηση να έχει εγκρίνει τη συμφωνία.  Σε δηλώσεις του εκπρόσωπος της Aeroflot επίσης επιβεβαιώνει την επικείμενη συμφωνία: «Η Transaero πρόκειται να αναμορφωθεί πλήρως και να ενταχθεί στο δυναμικό της Aeroflot».

Η Transaero αντιμετωπίζει σοβαρά οικονομικά προβλήματα από το φθινόπωρο του 2014, με τις δυτικές κυρώσεις και την υποτίμηση του ρουβλίου να δυσχεραίνουν  την κατάσταση, καθώς περιορίστηκαν σημαντικά οι πτήσεις εξωτερικού (ιδιαίτερα πάνω από την Ουκρανία).

Το χρηματιστήριο της Μόσχας αντέδρασε θετικά στην είδηση της εξαγοράς από την Aeroflot, με την μετοχή της Transaero να εκτοξεύεται κατά 40% πάνω.