Η Agoda κυκλοφόρησε πακέτα Εναλλακτικής Καραντίνας στην Ιαπωνία (Japan AQ) για να προσφέρει περισσότερες επιλογές στους Ιάπωνες πολίτες που επιστρέφουν στην πατρίδα τους για διακοπές από χώρες «υψηλού κινδύνου», καθώς ο COVID-19 εξακολουθεί να εμποδίζει την ελεύθερη κυκλοφορία.

Η Japan AQ αξιοποιεί την τεχνολογία αιχμής της Agoda για να βελτιώσει την προσβασιμότητα και να την καταστήσει πιο αποτελεσματική για ταξιδιώτες που θέλουν να κάνουν κράτηση καταλύματος για τις ανάγκες καραντίνας στο ταξίδι επιστροφής.

Από τώρα, οι ταξιδιώτες  μπορούν να αναζητούν σε πραγματικό χρόνο τη διαθεσιμότητα, τον τύπο δωματίου και τις τιμές από 112 ξενοδοχεία σε μια ειδική σελίδα προορισμού https://www.agoda.com/quarantinejp, επιλέγοντας συγκεκριμένα δωμάτια ξενοδοχείων που ταιριάζουν ανάγκες, είτε πρόκειται για δωμάτια ή σουίτες που επικοινωνούν εσωτερικά είτε για ένα οικείο ξενοδοχείο επωνυμίας.

Η Ιαπωνία είναι η έκτη αγορά που ξεκίνησε ένα πρόγραμμα AQ (παλαιότερα γνωστό ως Alternative State Quarantine ASQ), συμμετέχοντας σε περισσότερα από 1.700 εγκεκριμένα από την κυβέρνηση ξενοδοχεία παγκοσμίως σε τοποθεσίες όπως το Χονγκ Κονγκ , η Ταϊλάνδη , η Ινδονησία , Ταϊβάν και Φιλιππίνες , με περισσότερα να έρθουν.

«Υπολογίζεται ότι 1,36 εκατομμύρια Ιάπωνες πολίτες ζουν στο εξωτερικό και δεν μπορούν να επιστρέψουν ελεύθερα στο σπίτι τους για σχεδόν δύο χρόνια, αλλά με την κυκλοφορία του Japan AQ θα έχουν την ελευθερία να επιλέξουν σε ποιο ξενοδοχείο θα μείνουν για την καραντίνα τους, λαμβάνοντας την απόφαση να ταξιδέψουν ευκολότερα. Είναι πιθανό ότι η αβεβαιότητα θα συνεχιστεί σχετικά με τους περιορισμούς στα σύνορα για κάποιο χρονικό διάστημα, καθώς οι κυβερνήσεις επινοούν ασφαλή μέτρα για να βοηθήσουν τους πολίτες και τελικά τους τουρίστες να επιστρέψουν στην Ιαπωνία . Δεν είναι πλέον μια εύκολη επιλογή να επιβιβαστείτε σε ένα αεροπλάνο χωρίς να χρειάζεται να λάβετε υπόψη τις απαιτήσεις εμβολίου, καραντίνας ή δοκιμών, αλλά ελπίζουμε ότι δίνοντας στους ταξιδιώτες την επιλογή να αναζητήσουν εύκολα και να κάνουν κράτηση για το πού θα μείνουν θα κάνουν τα ταξίδια όσο το δυνατόν πιο απρόσκοπτα και χωρίς προβλήματα », δήλωσε ο Hiroto Ooka , αναπληρωτής αντιπρόεδρος.

Οι Ιάπωνες ταξιδιώτες θα αποκτήσουν μεγαλύτερη ευελιξία και αυτονομία για να επιλέξουν την προτιμώμενη διαμονή τους σε καραντίνα είτε αναζητούν σουίτα, δωμάτιο με μπαλκόνι ή δωμάτια που επικοινωνούν εσωτερικά, στις εξαιρετικές τιμές της Agoda. Προς το παρόν διαθέσιμο σε επιτραπέζιους υπολογιστές, το προϊόν αναμένεται να κυκλοφορήσει σε κινητά και εφαρμογές, με αποκλειστικό microsite, σύστημα σήμανσης σε καταχωρίσεις ακινήτων, εύκολες επιλογές φίλτρων αναζήτησης, banner, αναδυόμενα παράθυρα και πολλά άλλα τις επόμενες εβδομάδες.

Η Agoda είναι η πρώτη ψηφιακή ταξιδιωτική πλατφόρμα στην Ασία που ψηφιοποιεί τις κρατήσεις ξενοδοχείων σε καραντίνα σε μια προσπάθεια να αναβιώσει με ασφάλεια τα διεθνή ταξίδια. Με διαφορετικές και εξελισσόμενες απαιτήσεις για καραντίνα σε όλες τις αγορές, η τεχνογνωσία και η ταχύτητα της Agoda στην τεχνολογία επιτρέπουν στην πλατφόρμα να προσαρμόζεται ευέλικτα σε αυτές τις αλλαγές.