Η AIDA Cruises με έδρα τη Γερμανία, μέρος της Carnival Corporation, θα συνεχίσει τις κρουαζιέρες στην Ιταλία από αυτό το Σαββατοκύριακο.

Σηματοδοτώντας τη δεύτερη μάρκα της Carnival Corporation που θα συνεχίσει τα ταξίδια μετά την αναστολή τους που προκλήθηκε από την πανδημία.

Η επιστροφή του AIDA ακολουθεί την επανέναρξη των δρομολογίων από την Costa Cruises με έδρα την Ιταλία στις αρχές Σεπτεμβρίου.

Η Carnival Corporation έχει υιοθετήσει μια σταδιακή προσέγγιση για την επανεκκίνηση των δραστηριοτήτων σε περιφερειακό επίπεδο. Με περιορισμένα δρομολόγια, προσαρμοσμένη χωρητικότητα επιβατών και ενισχυμένα πρωτόκολλα υγείας που αναπτύχθηκαν σε συντονισμό με κυβερνητικές και υγειονομικές αρχές.

Τα πρωτόκολλα απαιτούν, μεταξύ άλλων, ότι οι επισκέπτες και το πλήρωμα δοκιμάζουν αρνητικά για το Covid-19 πριν από την επιβίβαση.

Η AIDA Cruises θα ξεκινήσει αρχικά τις κρουαζιέρες της στην Ιταλία με τo AIDAblu. Που έχει προγραμματιστεί να αναχωρήσει από το Civitavecchia κοντά στη Ρώμη με 7ήμερα δρομολόγια που επισκέπτονται το Παλέρμο και την Κατάνια στη Σικελία, τη Νάπολη και τη Λα Σπέτσια.

Η πρώτη κρουαζιέρα για το εμπορικό σήμα πρόκειται να ξεκινήσει αύριο 17 Οκτωβρίου, με δρομολόγια που προσφέρονται εβδομαδιαίως έως τις 28 Νοεμβρίου.