Οι πρόσφατες αποφάσεις της βελγικής κυβέρνησης που ανακοινώθηκαν στις 22 Ιανουαρίου 2021 επιβεβαίωσαν την απαγόρευση ταξιδιού από και προς το Βέλγιο μεταξύ 27 Ιανουαρίου και 1ης Μαρτίου 2021, εκτός από ουσιαστικούς λόγους.

Αυτά τα νέα μέτρα αναγκάζουν την Air Belgium να αναστείλει προσωρινά τις πτήσεις  από τις 30 Ιανουαρίου έως την 1η Μαρτίου 2021.

Ως εκ τούτου, η αεροπορική εταιρεία αποφάσισε τα εξής:

  • Οι πτήσεις που προγραμματίζονται από 26 έως 29 Ιανουαρίου θα λειτουργούν σωστά.
  • Οι επιβάτες που είχαν προγραμματιστεί να ταξιδέψουν μεταξύ 30 Ιανουαρίου και 1 Μαρτίου μπορούν να αναβάλουν το ταξίδι τους δωρεάν σε μεταγενέστερη ημερομηνία
  • Οι πτήσεις αναστέλλονται από τις 30 Ιανουαρίου έως την 1η Μαρτίου 2021. Οι επιβάτες που έχουν προγραμματισμένη πτήση επιστροφής στο Βέλγιο ή τις Γαλλικές Δυτικές Ινδίες μετά τις 30 Ιανουαρίου θα μεταφερθούν σε άλλη αεροπορική εταιρεία.

Από τις 27 Ιανουαρίου έως την 1η Μαρτίου δεν επιτρέπονται πλέον ταξίδια για ψυχαγωγικούς / τουριστικούς σκοπούς προς / από το Βέλγιο. Οι επιβάτες πρέπει να είναι σε θέση να δικαιολογήσουν το ταξίδι τους για έναν ουσιαστικό λόγο .

Λόγω του αριθμού των ατόμων που θα φιλοξενηθούν, η Air Belgium αντιμετωπίζει τις αλλαγές μεμονωμένα και κατά σειρά προτεραιότητας βάσει των κοντινότερων ημερομηνιών.

Η Air Antwerp έχει επίσης προσγειώσει το Fokker F-50 για προγραμματισμένες πτήσεις μέχρι την 1η Μαρτίου και η TUI fly Belgium αναμένεται να λάβει παρόμοιο μέτρο.